Tanskalaisvaikutteinen lomakoti Washingtonin osavaltiossa

Pitäisitkö enemmän lomakodista, joka koostuu yhdestä isommasta vai monesta pienemmästä erillisestä talosta? Tämä Yhdysvaltain Washingtonin osavaltiossa, Hoodin vuonon lähistöllä sijaitseva lomakoti todistaa, että monta pientä rakennusta yhden ison sijaan toimii todella hyvin.


The Coyle -nimisen lomakodin suunnittelija on Prentiss+Balance+Wickline Architects. Heidän mukaansa rakennuksen ulkonäköön ja olemukseen vaikutti ympäristö, jossa talo sijaitsee ja toki myös talon tilaajan toiveet. Mökkiryhmän omistaa perhe, jonka yhdellä jäsenellä on tanskalaiset juuret.

 

Kokonaisuus koostuu kolmesta rakennuksesta, joiden selkeä ja yksinkertainen ulkonäkö on saanut inspiraationsa tanskalaisesta sommerhusista.

 


Arkkitehtien mukaan taloryhmän tontille sijoittumiseen ja rakennusten keskinäiseen integraatioon kiinnitettiin paljon huomiota. Harjakattoiset setripuulla viimeistellyt mökit sulautuvat saumattomasti ympäristöönsä.  

 

Kahta päärakennusta yhdistää yhteinen sisäänkäynti. Näistä vähän kauemmas jää vierasmökki, joka on samanmuotoinen päärakennusten kanssa. Kaikki kolme rakennusta sijoittuvat tontille suurin piirtein samansuuntaisesti. Arkkitehtien mukaan kyseisen ratkaisun yhtenä ideana on maksimoida sisätiloista avautuvia näkymiä.

 

Päärakennus jakautuu kahteen taloon – yhdessä ovat makuutilat ja toisessa olohuone + avokeittiö. Märkätilat sijoittuvat makuutilojen kanssa samaan rakennukseen. 

 

Olohuoneen ranskalaiset ovet avautuvat kokonaan mahdollistaen sisätilan jatkumisen ulos terassille. Interiööri on minimalistinen ja skandinaavisen vaalea.

 

Keittiön tumma työtaso, kattohirret ja takka muodostavat sopivan kontrastin vaalean puulattian ja valkoisten seinien kanssa.

 

Saareke erottaa keittiön ruokailutilasta.

 

Olohuoneen oikealla puolella näkyy eteinen, joka yhdistää kaksi päärakennusta toisiinsa.

 

Makuuhuonerakennuksessa on kaksi makuuhuonetta, jotka sijoittuvat talon päätyihin. Niiden keskelle jäävät märkä- ja säilytystilat. Päämakuuhuoneen ikkunat avautuvat länteen tarjoten upean näkymän Olympic-vuoristoon.

 

Toisesta makuuhuoneesta pääsee tikkaita pitkin parvelle, josta löytyy lisää makuutilaa.

 

Päärakennuksesta vähän kauemmas jäävä vierastalo on askeettinen mutta viihtyisä.

 


Vierastalossa on omat märkätilansa ja sen interiööriä elävöittää sininen sävy.

 

The Coyle on viihtyisä ja kodikas lomakoti, jossa asiakkaan toiveet on onnistuneesti integroitu kustannustehokkaaseen ja ympäristöön sopeutuvaan arkkitehtuuriin.