Talventörröttäjät maljakossa

Tähän aikaan vuodesta, kun pakastaa ja sulaa vuorotellen, luonto ei näytä aina parhainta antiaan, mutta terästäpä seuraavaksi katseesi ulkoillessasi ja saatatkin huomata ympärilläsi monen monta kaunista asiaa. Huurteiset talventörröttäjät ovat kauniita luonnossa, mutta myös sisällä maljakossa ne ovat näyttäviä.

 

Vaikka monissa blogeissa on jo näkynyt kevään takuuvarmoja airuita, tulppaaneja, olen itse vielä säästellyt niiden kanssa, enkä ole ostanut kimppuakaan. Sen sijaan viime sunnuntain koiralenkillä kiersin lenkin, jonka varrella olin aiemmin nähnyt koiranputkien pitkiä, uljaita varsia. Koiranputki, joka kesällä hukkuu vaatimattomuudessaan muuhun kukkaloistoon, nousee talven pakkassäässä upeaksi graafiseksi elementiksi. Sen paksujen ja jäykkien varsien päässä on haarautuneena useita tähtimäisiä kukintoja, jotka yksinkertaisuudessaan ovat varsin esteettisiä.

 

Kevättalvi on otollista aikaa bongata talventörröttäjiä. Tavallisimmin talventörröttäjiä näkee ojanpientareilla, varasto- ja tehdasalueilla, kesantomailla, tien ja pellon reunoissa sekä ranta-alueilla. Keräämäni koiranputket eivät suinkaan ole ainoita kauniita talventörröttäjiä, vaan monet muutkin ruohovartiset talvensiementäjät ovat koristeellisia. Esimerkiksi kultapiisku, kaislat, järviruoko, piharatamo ja heinät ovat varsin kauniita myös sisällä maljakossa.

 

Kuivat talventörröttäjät ovat helppohoitoisia ja kestäviä, koska ne eivät tarvitse vettä. Asettelin omani tuohon Marimekon upeaan Urna-maljakkoon ja siinä ihastelen niitä nyt tovin ennen kuin siirryn kevään myötä tulppaaneihin. Toki voisihan näitä kuivia oksia mainiosti myös yhdistellä elävien kukkienkin kanssa. Täytyypä kokeilla myöhemmin.

 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki