Talo pahvista– ihan oikeasti?

Hollantilainen yritys Fiction Factory on lanseerannut pahvista valmistetun talon nimellä Wikkelhouse. Rakennus koostuu 1,2 metrin syvyisistä moduuleista joita voi helposti liittää ja irroittaa toisistaan. Talon valmistusprosessi on seuraava:  talomoduulin muotoisen muotin ympärille kääritään 24 kerrosta pahvia, joista syntyy vahva rakenne, jolla on optimaaliset eristys-ominaisuudet.

Viimeisenä kerroksena laitetaan sen päälle alumiinifolio, jonka päälle tulee vielä puuverhoilu. Wikkelhousen kotisivuilta löytyy myös video, joka antaa prosessista hyvän katsauksen. Hollannin kielen sana ”wikkel” tarkoittaa suomeksi ”kääriä”, josta talon nimikin tulee.

Wikkelhousen modulaarisen rakenteen ansiosta voi talosta tehdä juuri niin ison tai pienen, kuin haluaa. Kuvassa näkyvä talo koostuu esimerkiksi seitsemästä moduulista.
Yksi moduuli painaa vain 500 kg, joten talon pystyttäminen tontille ei vaadi erillisiä pohjatöitä. Talon tontille asettaminen vie päivän – tehtaasta kuljetetaan talo-moduulit tontille ja kootaan paikan päällä.

Wikkelhouse on valmistettu materiaaleista, joiden ympäristövaikutus on minimaalinen. Verrattuna tavalliseen taloon, Wikkelhouse on kolme kertaa ympäristöystävällisempi. Talomoduulit ovat 100 % uusiokäytettäviä. Rakennuksen elinikä on noin 100 vuotta – ainakin ihmisiän pituinen.

Jokainen Wikkelhouse on räätälöity, joten valmistaja pystyy vastaamaan asiakkaiden erityistoiveisiin lisäikkunoiden tai esimerkiksi erikoisen sisäviimeistelyn suhteen.

Talon tarkkaa hinta on hankala sanoa, koska talo koostuu moduuleista, myös sisustuksen osalta. Hinnasto sisältää yksittäisten eri moduuleiden hintoja, joista talon lopullinen hinta muodostuu.

Esimerkiksi yhden talomoduulin hinta on 3250 €, päätyikkuna lasiovineen 4490 €, wc 3465 €. Jos sen lisäksi toivotaan vielä suihkuhuonetta, muodostuu wc:n ja suihkuhuoneen yhteishinnaksi 7735 €. Taloon voi valita myös keittiömoduuleita.

Wikkelhouse soveltuu kodiksi, mökiksi, työ- tai lukutuvaksi tai mihin tahansa käyttöön. Sen voi sijoittaa luonnonkauniiseen paikkaan tai kerrostalon katolle. Valmistajan mukaan he kuljettavat ja asentavat tällä hetkellä Wikkelhouse-taloja seuraaviin maihin: Hollanti, Saksa, Tanska, Belgia, Luxenburg, Iso Britannia ja Ranska.