Taidehankintoja

Olen kerännyt taidetta jo nuoresta tytöstä saakka ja vaikka julistetaiteestakin saa kivoja tauluja, ovat uniikit taideteokset kuitenkin enemmän omaan makuuni. Taideteosten kerääminen vain on hidasta, johtuen pysyvästä budjettivajeesta, mutta aina silloin tällöin eteen sattuu hyviä tilaisuuksia, joita ei voi, eikä kannata jättää käyttämättä.

Tällainen tilaisuus osui eteeni viime viikolla, kun ystäväni taiteenkerääjävanhemmat laittoivat useita teoksiaan myyntiin. Pääsin katsomaan myytäviä töitä ensimmäisenä ja löysinkin taulujen joukosta useita helmiä. Kaikkia mieleisiä töitä en tietenkään voinut hankkia, mutta pari onneksi.

 

 

Uudet taidehankinnat saivat paikan seinällämme heti viikonlopun aikana ja se tietysti aiheutti moisen tauluvalssin myös vanhojen taulujen kanssa. Tv-huoneeseen uutena teoksena päätyi itseoppineen taidegraafikon  Tapani Tammenpään Alkulintu työ vuodelta -77. Teos puhutteli minua jo muotokielensäkin vuoksi, kun jostain syystä pöyreät ja soikeat muodot ovat täydellisyydessään vain niin kiehtovia. Seurakseen lintu sai vanhoista töistämme Etelä-Afrikkalaisesta galleriasta lomamatkalla hankitun pienen paviaanityön, nuoruuden työpaikasta ostetun grafiikanlehden sekä ystäväni itsetekemän rautalankanaisen.

 

 

Toinen uusi työ sai paikan eteisen puolelta. Kierrätyskeskuksesta aikoinaan hankitun tiikkilipaston päälle sijoittui taidegraafikko, professori Simo Hannulan naivistinen etsaus vuodelta- 84. Naivismi ei taidesuuntauksena kuulu yleensä suosikkeihini, mutta tässä työssä kaikki vain natsasi kohdilleen. Teoksessa kuvatun lipaston päältä, kun tuntuvat löytyvän kaikki oman elämäni palaset. Pariksi työ sai  kaksi vanhaa käsinväritettyä kuparipiirrosta, jotka löysin aikoinaan antiikkimarkkinoilta ja kehystytin. Näistä ötökkötöistö löytyy oma postaus täältä.  Sarvet seinällä ovat reilun kympin kirpputorilöytö.

 

 

-tuija-

 

Lue lisää: 

Ruissalon aarre Avelia

Tehokkuutta työpisteisiin 

 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki