Suomalaisuus on nyt kuuma sisustustrendi

Suomalainen laadukas design tunnetaan ympäri maailman ja kansainvälisten tutkimusten mukaan olemme myös yksi Euroopan kärkimaista asumisen tyytyväisyyttä mitattaessa. Keräsimme materiaaleja ja tuotteita, jotka kuvastavat mielestämme erityisen hyvin suomalaisuutta sisustuksessa. Oletko kanssamme samaa mieltä, lisäisitkö jotain joukkoon?

Jos jokin materiaali kuvastaa suomalaisuutta, on se ehdottomasti puu kaikissa variaatioissaan. Ekologinen ja luonnollinen puu heijastaa hyvin myös suomalaisten läheistä luontosuhdetta. Kuvassa on Kippari-lomakoti Mäntyharjun Loma-asuntomessuilta.

Karjalankirjonta-tapetissa toistuu kansallisromanttinen kuvio. Tapetin valmistaja on Suomen Akaassa vuonna 1930 toimintansa aloittanut tapettitehdas Pihlgren ja Ritola Oy, joka on erikoistunut perinteisellä rotaatiopainomenetelmällä painettaviin paperitapetteihin. Valmistajan mukaan tapetti poistuu näillä näkymin tuotannosta, mutta sinistä ja vihreänsävyistä tapettia on vielä saatavana Tapettitalossa – nopeat ehtivät!

Vapaasti kasvaneesta suomalaisesta massiivimännystä tehdyt Lundian hyllyt pysyvät laadukkaan muotoilun ansiosta vuosikymmeniä ajankohtaisina. Lisäarvoa hyllyille luo niiden modulimainen sovellettavuus tilaan sekä erilaiset pintaviimeistelyvaihtoehdot.

Muotoonpuristetusta suomalaisesta koivusta valmistetut Secto-valaisimet ovat tehneet kotimaan lisäksi tähdenlennon myös maailmalla – niihin voi törmätä lentokenttien loungeissa, upeissa hotelleissa ja milloin missäkin. Vuosittain järjestettävässä Design Marketissa on juuri Secto-valaisimien myyntipisteellä erittäin kova tungos. Liioittelematta nykyaikainen designklassikko! Valaisimen design on Seppo Kohon käsialaa ja valmistaja on Secto Design.

Koivussa on jotain hyvin suomalaista – se on vaalea, vahva ja vaatimattomalla tavalla kaunis. Tuohi-seinäpaneeleilla saat koivun tyylikkyyden  kotiisi. Design: Tapio Anttila ja valmistaja: Showroom Finland.

Suomalaista metsä- ja eläinrakkautta on hyvä ilmentää myös sisustuksessa. Teemu Järven metsäeläinaiheista graafiikkaa löytyy paperivedoksien lisäksi myös puuvedoksina.

Muotoilulegendan Alvar Aalton suunnittelema jakkara 60 on jykevä, käytännöllinen, yksinkertainen ja funktionaalinen. Eivätkö nämäkin ole melko suomalaisia ominaisuuksia? Jakkaran on valmistanut Artek.

Suomen talvi on pitkä, pimeä ja kylmä vuodenaika, jolloin on ihanaa käpertyä kotisohvalla pehmeään peittoon sohvatyynyjen turvaan. Suomalaisen Lapulan Kankurin luonnonmateriaaleista valmistamat tuotteet ovat siihen mainio valinta. Kuvassa 100% puhtaasta villasta valmistetut Mesi-huopa (design: Reeta Ek) sekä Eskimo (design: Reeta Ek) ja Corona Uni (design Marja Rautiainen) -tyynynpäälliset.

Kattokruunu Shamaanissa jykevä rautarunko yhdistyy poronsarviin ja kynttilän valoon kuvastaen Lapin mystiikkaa. Kattokruunu löytyy Pentikin valikoimasta.