Strelitzia – Bird of Paradise

Strelitzia – tai tutummin kanariankukka, paratiisilinnunkukka, papukaijakukka tai kolibrikukka – tällä upealla trooppisella viherkasvilla tuntuu olevan monen monta kutsumanimeä. Koska viime viikolla hankin tämän valtavan kokoisen kasvin meille, tällä hetkellä toivon kuitenkin eniten, että sillä on myös yhtä monta henkeä.

 

Olin ihastellut tätä trooppista kukkaa useissa Pinterest-kuvissa ja myös kerran livenä Espoon Garden Livingissä. Koska valtavan kasvin kuljettaminen ei onnistu tavan henkilöautolla, on sen hankinta aiemmin kuitenkin jäänyt vain suunnitelman asteelle. Pari viikkoa sitten satuin kysäisemään paikallisesta kukkakaupasta kasvin tilaamisesta ja yhden asian johtaessa toiseen, nökötti tuo valtava kasvi keskellä salia ennen kuin oikein tajusinkaan.

 

Tietysti minulla oli jonkinmoinen käsitys kasvin koosta jo tilattaessa, mutta täytyy rehellisesti myöntää, että järkytyin, kun näin miten iso se oikeasti olikaan. Vaikka meilläkin on iso talo ja avarat huoneet, ei näin jättimäisen kasvin sijoittaminen ihan yksinkertaista ole. Kun hoito-ohjeissa vielä mainitaan runsas, muttei kuitenkaan suora auringonvalo, täytyi ja täytyy edelleenkin sijoitusta hieman pohtia.

 

Toinen pohdintaa aiheuttava asia on istutusruukku. Koska kasvi itsessään painaa jo kiitettävästi, en haluaisi lisätä painoa enää keraamisella ruukulla. Itseni tuntien kasvi ei pysy tuossa kuitenkaan loputtomiin, vaan tulee vaihtamaan paikkaa silloin tällöin ja koska en usko mieheni pitävän sen siirtelyä mukava vaihteluna kuntosalille, täytyy yrittää tehdä siirrosta edes siedettävää. Hmm…ehkä kuitenkin se keraaminen ruukku näyttäisi kivemmalta? Vai mitä sanoo arvon raati?

 

Onko lukijoilla kenelläkään samaa kasvia kotona? Kaikki hoito-ohjeet olisivat enemmän kuin tervetulleita eikä uskon luomisestakaan haittaa olisi. 🙂

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki