Sisustustrendejä Kööpenhaminasta

Monet sisustustrendit saapuvat meille Ruotsin ja Tanskan kautta. Kun useimmat sisustusalan ammattilaiset piipahtivat viime viikolla hakemassa inspiraatiota Ruotsin Formex-messuilta, otin itse tällä kertaa suunnan kohti Kööpenhaminaa. Lyhyen miniloman yhteydessä oli helppo päivittää syksyn sisustustrendit kiertelemällä ympäriinsä sellaisissa sisustajan design-paratiiseissa, kuten Illums Bolighus ja Artium.

 

Viherkasvi-innostus jatkuu edelleen vahvana ja kasveista muodikkaimpia taitavat olla kaktukset. Mikäli oma viherpeukalo ei ole vihertynyt tarpeeksi, löytyi kaktuksista myös posliinisia versioita monelta eri valmistajalta.


 

Materiaaleista marmoria ja messinkiä näkyi edelleen paljon. Vaaleanharmaan Carrara marmorin rinnalle on nyt  noussut myös kiven muita sävyjä, kuten vihreää, ruskeaa, mustaa ja jopa vaaleanpunertavaa.

 

Pehmeistä materiaaleista trendikkäin taitaa olla sametti ja se näyttikin erityisen kauniilta tummissa sinisen ja vihreän sävyissä. Myös terrakotan ja sinapin sävyjä näkyi paljon ja nämä sävyt voisin poimia omaankin  kotiini näiden vanhoista kelim-matoista tehdyjen tyynyjen muodossa.

 

Kaikkein suurimman rakastumisen aiheuttivat kuitenkin nämä rumankauniit ja käsintehdyn näköiset rustiikit astiat, joita näkyi useilla eri valmistajilla. Oli vihertävänruskeaa, harmaata, tummansinistä ja  mustaa. Oli terrakottaa ja vaaleaa beigeä ja jopa pastellisävyjä näkyi paikoin. Ainoaksi hankaluudeksi jäi valinnan vaikeus ja se, että olin reissussa lentäen. Päätin kuitenkin uhmata kaikkia posliinijumalia ja yrittää kuljettaa kotiini upeat ruosteenpunaiset lautaset kuudelle.  Hyvin kävi, kaikki edelleen ehjinä!

 

-tuija-

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki