Sisustajan MUST – Hiort af Ornäsin kalustenäyttely

Onko Hollolassa sijaitseva antiikki- ja designliike Fasetti jo tuttu?
Jos ei, niin viimeistään nyt on hyvä syy käydä tutustumassa upeaan paikkaan.
Fasetin näyttelytilassa on parhaillaan menossa ainutlaatuinen Hiort af Ornäsin näyttely, jota on yleisön pyynnöstä jatkettu 9.1.2016 saakka.

 

Antiikki – ja designliike Fasetti on huikea paikka. Varsinkin sille, joka rakastaa vanhoja huonekaluja. Tällä hetkellä Fasetissa kävijää hemmottelee myös upea Unohdettu Ornäs-näyttely, joka sai ainakin tämän tytön huokailemaan ihastuksesta.

Näyttelyssä on esillä harvinaisen laaja valikoima sisustusarkkitehti Hiort af Ornäsin tuotantoa vuosilta 1945-1975. Näytillä on kalusteiden lisäksi myös valokuvia, työpiirustuksia ja uniikkikappaleita.

 

 

Kalusteita on kerätty ja kunnostettu näyttelyä varten useamman vuoden ajan.

Oma suosikkini on vuonna 1956 suunniteltu Rialto – nojatuoli, johon ihastuin jo reilut pari vuotta sitten eräässä vintage-kalusteita myyvässä liikkeessä. Tuolin muotokieli on upea, istuinmukavuus huippuluokkaa ja nahkaiset yksityiskohdat kruunaavat kokonaisuuden.

Tässäkin tuolissa kiteytyy hyvin Ornäsin ajatus siitä, että esineen piti olla kaunis jokaisesta kulmasta katsottuna. Olisi suorastaan synti asettaa tuolin selkämys seinää vasten.

 

 

Näyttely ei valitettavasti ole myyntinäyttely, mutta Ornäsin kalusteisiin ihastuneille voin kertoa, että Fasetti aikoo mahdollisesti ottaa lähitulevaisuudessa kolme tuolia uustuotantoon. Itse toivon hartaasti, että tämä hanke toteutuu. Vireillä on myöskin Ornäsin tuotantoa käsittelevä kirja, jota odotan mielenkiinnolla.

 

 

Suosittelen lämpimästi katsastamaan hienon näyttelyn, johon ehtii siis vielä ensi vuoden puolellakin. Unohdettu Ornäs – näyttely on avoinna 9.1.2016 saakka.

Lisää tietoa näyttelystä löytyy Fasetin kotisivuilta.

Kameran kätköihin jäi vielä liuta esittelemisen arvoisia kuvia Fasetista, joten luvassa on oma postauksensa vielä siitäkin.

 

Leppoisaa joulua!

 

Fasetti, Vanha Messiläntie 8, Hollola

www.fasetti.fi

 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Joanna Ekberg

Joanna Ekberg

Joannan blogissa kuljetaan kamera kaulassa kaiken kauniin perässä. Inspiroidutaan skandinaavisesta designista, fiilistellään second hand löydöillä ja innostutaan käsillä tekemisestä. Tutustu myös Joannan Cirkus -blogiin!

Näytä kaikki