Sisustajan minilomakohde – Gumbostrand Konst & Form

Aina ei tarvitse matkustaa pitkälle päästäkseen lomatunnelmaan. Sipoon sopukoissa, noin puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä löytyy oiva paikka viettää päivän mittainen miniloma taiteen, designin ja maistuvien herkkujen parissa.

 

Gumbostrand Konst & Form on taidekeskus-galleria, joka sijaitsee idyllisellä paikalla meren äärellä. Ajoreitti Gumbostrandin pienen kylän läpi on hurmaava ja paikoitellen jopa vähän jännittävä. Loppua kohden rantaviivaa pitkin mutkitteleva tie kapenee vain yhden kaistan levyiseksi.

Taidekeskus on rakennettu Hartwallin vanhaan tehdasrakennukseen, joka on kunnostettu taidokkaasti. Tilat ovat ihanan valoisat ja viihtyisät.

Parhaillaan taidekeskuksessa on meneillään visuaalisesti hienosti toteutettu Flora & Fauna – näyttely, joka on esillä 8.11.2015 saakka.

 

 

Taiteen lisäksi Gumbostrandissa kävijää hemmottelee myymälä, jossa on huolella valittu ja kiva valikoima pohjoismaalaista designia. Myynnissä on sisustustavaraa, keittiötarvikkeita, kodin tekstiilejä, valaisimia ja huonekaluja.

 

 

Oma silmäni poimi muutamia ihanuuksia, kuten upeita villa-ja silkkimattoja, sekä käsintehtyä keramiikkaa.

 

 

Itse vierailin Gumbostrandin taidekeskuksessa nyt jo kolmatta kertaa. Päivä hurahti leppoisissa tunnelmissa ja palasin reissulta tälläkin kertaa hymyssä suin. Näyttelyt ovat aina hienosti toteutettuja ja ilo silmälle. Paikassa on helppo viihtyä ja kokemuksesta voin kehua myös Bistron herkkuja. Viikonloppuisin tarjolla on runsas brunssi.

 

Gumbostrand Konst & Form on ihan täydellinen paikka päivän minilomalle, en voi kuin suositella!

 

Mikäli ei omista omaa autoa, niin paikalle on järjestetty lauantaisin bussikuljetus Helsingistä käsin. Lisätietoja siitä löytyy Gumbostrad Konst & Formin kotisivuilta.

 

Gumbostrand Konst & Form

Vainuddintie 72-28, 01150 Söderkulla

 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Joanna Ekberg

Joanna Ekberg

Joannan blogissa kuljetaan kamera kaulassa kaiken kauniin perässä. Inspiroidutaan skandinaavisesta designista, fiilistellään second hand löydöillä ja innostutaan käsillä tekemisestä. Tutustu myös Joannan Cirkus -blogiin!

Näytä kaikki