Sen seitsemän maljakkoa

Selaillessani tovi sitten eri valmistajien ja jälleenmyyjien kevätkatalogeja, -mallistoja sekä pressikuvia, ei edes ulkona vallinnut pieni lumipyry saanut sammutettua intoa ja fiilistelyä tulevasta keväästä ja etenkin sen viherkasvi- ja maljakkovillityksestä.

Reilun vuosi sitten pohjoismaisissa sisustusblogeissa tiuhaan esiintynyt Carina Seth Anderssonin, vuonna 2009, Svenskt tennille suunnittelema Dagg maljakko, saavutti niin valtavan suosion sisustajien keskuudessa, että usea valmistaja on sen jälkeen tuonut myyntiin oman versionsa maljakosta.

 

Aidot Dagg maljakot puhalletaan Skrufin lasitehtaassa Smoolannissa ja niiden graafinen muoto edellyttää suurta tarkkuutta itse puhallusprosessissa.  Prosessin vaativuus näkyy luonnollisesti myös maljakon lähes 300€ hinnassa, mutta mikäli mielit vastaavan tyylistä vaasia ja hinta kirpaisee liikaa, katso löytyisikö alla olevista maljakoista se sinulle sopiva.

 

Hemtexin Laura ja Lauren maljakko näyttävät hionnaltaan kristallimaljakoilta, mutta ovat lasia. Kooltaan, soikeampi Lauren on 35cm korkea ja hintaa maljakolla on 34,95€. Pyöreä Laura on vastaavasti halkaisijaltaan 20cm ja maksaa 22.95€.

 

H&M Home tarjoaa maljakkovaihtoehdoksi kultakalamaljaa muistuttavaa, sileää, kirkasta maljakkoa tai vedenvihreää soikeampaa mallia, hintaan 19,99. Yhdistämällä useampia maljakoita samaan ryhmään, saadaan aikaan varsin näyttävä asetelma, vaikka maljakoissa olisikin vain yksittäisiä kukkia tai oksia.

 

Ikean mallistosta löysin vaihtoehdoksi vähän erityyppisiä, mutta yhtä näyttäviä, sylinterimallisia maljakoita. Maljakot myydään kolmen kappaleen seteissä, hinta alkaen 14,99 ja ne voidaan pinota sisäkkäin tilan säästämiseksi säilytettäessä.

 

Taidanpa minäkin poiketa kukkakaupassa tänään hakemassa pari oksaa ja kaivaa omat maljakkoni esiin.

-tuija-

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki