Sellaisessa talossa lapset asuisivat

Neljähenkinen thaimaalainen aviopari halusi perheen Cha Am Beachin kaupungissa sijaitsevasta kakkoskodista täysin toisenlaisen heidän Bangkokin pääkotiinsa verrattuna.

Perhe pyysi Onion-nimisen suunnittelutoimiston avuksi tekemään heidän lomakaupungissa sijaitsevasta korjaustarpeessa olevasta kiinteistöstä mukavan tapaamispaikan perheelle ja ystäville.

 

Onion toimiston arkkitehdit Arisara Chaktranon ja Siriyot Chaiamnuay ottivat talon sisätilojen suunnittelun lähtökohtaksi 40-luvulla USA:ssa tehdyn Tom & Jerry piirroselokuvan. Sisältä rakennus on kuin iso pala juustoa, jossa olevat aukot merkitsevät tehokkaita kulkureittejä hiirille (lue: lapsille) kissalta (lue: vanhempien) pakenemiseksi. Talon nimi onkin Jerry House.

 

Suurin haaste suunnittelussa oli Arisaran ja Siriytin mukaan talon sisäisten kulkureittien yhdistäminen huoneisiin. Suunnitteluvaiheessa rakennukseen lisättiin eri tiloihin johtavia kulkureittejä. Talossa on viisi eri tasolla sijaitsevaa horisontaalista verkkopintaa, jotka on valmistettu juuri Jerry Taloa varten. Kyseiset erikokoiset verkkokerrokset toimivat lattian jatkoina ja ne ovat kallistettu eri kulmiin. Jokaisessa niistä on aukko, johon putoaminen on turvallista – aukollisen verkkopinnan alla on taas verkko.

 

Jerry Talossa pääsee huoneesta toiseen myös muitakin reittejä, kuin tavallisia portaita tai kulkureittejä pitkin. Esimerkiksi voi talon alimmasta kerroksesta kiivetä verkkoaukkoja sekä metallitikkaita pitkin pojan huoneeseen kolmannessa kerroksessa. Perheen poikien huoneiden välissä kulkee myös tunneli – lapset pääsevät sieltä mukavasti läpi, mutta aikuisille on se liian ahdas.

 

Jerry Talon erilaiset huoneet ovat erivärisiä. Esimerkiksi kaikki yleisessä käytössä olevat tilat kuten aula sekä olohuone ovat valkoisia. Vanhempien makuuhuone on sinapinkeltainen ja vierasmakuuhuone vaaleanvioletti. Perheen poikien huoneet ovat sinisiä ja vaaleanvihreitä. Pääsytunnelit ovat myös sinisiä.

 

Kyseisen talon rakennuttaneen avioparin toivomus oli, että talo olisi kiva leikkipaikka heidän lapsilleen ja todellinen lomapaikka heille itselleen. Tässä talossa on riittävästi tehtävää ja touhuttavaa jotta myös vanhemmat voivat rentoutua.