Sama tyyli, kaksi hintaa

Rakastatko sisustuslehtien pihistä ja panosta-juttuja, missä toimittaja on kerännyt samankaltaisia tuotteita tai luonut samanhenkisen sisustuksen huoneeseen kahdella eri hinnalla? Niin minäkin. Lainansin ideaa teidän iloksenne ja keräsin kahteen kollaasiin tämän hetken trendikkäimpiä juttuja, kahdella eri hinnalla. Ensin panostetaan.

Panosta -kollaasin pohjana oleva kaunis tummansininen sävy on Farrow & Ballin maalisävy Drawing Room Blue. Farrow & Ball on englantilainen maalinvalmistaja, joka valmistaa maalinsa laadukkaista raaka-aineista ja maalit ovat tunnettuja hienostuneista värisävyistä ja kauniista mattapinnasta. Valoa tilaan saadaan messinkisellä kristallivalaisimella, joka on Lee Broomin Clear Crystal Bulb & Pendant-valaisin. Valaisin on kaunis yksittäinkin, tässä ryhmänä neljä. Yhden valaisimen hinta on noin 270€. Messinkistä linjaa jatkaa myös Tom Dixonin Etch-lyhty, joka irtoaa kodin kaunistajaksi 72 eurolla.

Uniikit, marokkolaiset berberi villamatot ihastuttavat montaa sisustajaa ja nämä beni ouarain-matoiksikin kutsutut mallit ovat olleet haluttuja jo tovin. Matot ovat aina yksittäiskappaleita ja koot kaukana standardimitoista. Mattojen hinnat kipuavat useisiin satoihin, jopa tuhansiin euroihin riippuen koosta sekä kuviosta. Vaalean ja pehmeän villan pariksi sopii hienosti ruskea, patinoitunut nahka. Suunnittelija Poul Kjærholmin vuonna 1956 suunnittelema PK-22 lepotuolin lähtöhinta on noin 3900€, mutta tuoli on klassikko ja se vain paranee vanhetessaan.

Marmori ihastuttaa materiaalina edelleen ja tässä Asplundin Tati-ruokapöydässä se on yhdistetty modernin muotokielen omaavaan messinkijalkaan. Pöydän halkaisija on 120 cm ja korkeus 72cm. Ruokapöydän hinta riippuu valituista materiaaleista. Näillä kuvan pinnoilla hinta on 3350€.

Sisustuksen asusteina, yhdessä Balmuirin pellavaisten tyynyliinojen (35€)  sekä Tine K:n GLAZEPOT ruukkujen (38€) kanssa, kuvassa toimivat Skandinaviskin tuoksukynttilät, tuoksuna tässä mustassa KOTOssa on sekoitus meripihkaa, eksoottista jasmiinia, mandariinia ja vaniljaa. Paloaika kynttilässä on pitkä, 45h ja hinta n. 30€.

Viherkasvivillitykseen ei aina tarvita oikeaa kasvia, vaan vihreyden voi toteuttaa kotiinsa myös tekstiileillä. Nämä Monstera Leaf Tropical peikonlehtityynyt ovat Etsystä ja hintaa tyynyillä on 37€. Seinälle tuo graafisuutta My guide to Paris-karttataulu. Tämän pienemmän hinta on 700sek firman omilla nettisivuilla.

 

Pihistä -kuvan taustana on tämän hetken toinen trendiväri vihreä, ja tarkka sävy on Tikkurila Symphonyn sävy M442. Messingin hohdetta ja valoa huoneeseen saadaan yhdistämällä monta yksittäistä, isoa polttimoa ja lampunpidikettä. Kuvan messinkinen lampunpidin maksaa Claes Ohlsonilla vähän alle kympin kappale. Lisää tunnelmaa voi huoneeseen tuoda vaikkapa Elloksen, messinkisellä Rasken kynttilälyhdyllä (8,95€) sekä H&M homen Black Oak tuoksukynttilällä. Viimeksi mainitusta paikasta ovat myös sekä harmaat pellavaiset, että peikonlehti-tyynynpääliset (7,99e). Messingin ohella myös kupari villitsee sisustajia ja Elloksen kuparinen Canon- kattovalaisin onkin todella näyttävä valinta vaikkapa ruokapöydän päälle.

Jos budjetti ei taivu tuhansia maksavaan beni ouarain mattoon, on hyvä korvike sille edullisempi, villainen paimentolaismatto, jossa on samankaltainen timanttikuviointi. Tällaisen 2x3m maton saa kotiinsa reilulla kuudella sadalla eurolla. Ei ilmainen, mutta aito ja iso villamatto kuitenkin. Ihanasti patinoituneita, konjakkinahkaisia safarituoleja voi metsästää käytettynä vaikkapa huutokaupoista. Allekirjoittanut esimerkiksi seuraa tiiviisti mm. Bukowskis Marketia. Tuolille upea pari löytyy jälleen Elloksen valikoimista, josta on tuo pyöreä, marmorikantinen sohvapöytä. Hintaa tällä pöydällä on 259€.

 

Joten, pihistitpä tai panostitpa, niin tyyli ei ole hinnasta kiinni.

-tuija-

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki