Sähkötaulu piiloon

Kiva taulu olohuoneen seinällä? Sitäkin, mutta suurin syy taulun paikalla oloon löytyy kuitenkin sen takaa, nimittäin valtavan isot sähkökaapin ovet.

Vanhassa talossamme uusittiin muutama vuosi sitten kaikki sähköt remontin yhteydessä, mutta sähkökeskuksen paikka pysyi samana ja myös sen valtavat ovet. Ovet olivat rumat ja todella hallitsevat, joten suunnittelin ovia peittämään suuren taulun.

 

 

Edullisen taulunpohjan voi itse tehdä sopivan kokoiseksi esimerkiksi valmiista lattialistoista pätkimällä. Jos taulusta tulee kookas, on hyvä laittaa taulun keskikohtaan ylimääräinen lista estämään kehyksen vääntyilyä. Lisäksi taulun suorassa pysymistä voi edesauttaa sahaamalla kehyksen kulmiin pienet kulmatuet. Muista mitoittaa taulun syvyys sen mukaan, kuinka syvä esine taulun taakse täytyy mahtua piilottamaan.

 

 

Taulun pohjakankaaksi käy vaikka vanha valkoinen lakana, joka nidotaan kehyksen nurjalle puollelle tiukasti nitojalla. Kangas pohjamaalataan kahteen kertaan valkoisella seinämaalilla, jolloin siitä tulee tiivis ja väriä imemätön. Kangas kannattaa kiristää nidontavaiheessa todella tiukalle, koska pohjamaali kastaa kankaan ja kastuessaan se löystyy jonkin verran. Maalin kuivuttua taulunpohja on valmis taiteelle. Kankaalle maalasin itse kuvan hevosista, mutta jos et halua itse taulua maalata, voi taulun toteuttaa vaikka jostain kauniskuvioisesta valmiista kankaasta. Mikäli taulun taakse jäävälle kaapille/sähkötaululla täytyy päästä käymää usein, on hyvä kiinnittää taulu niin, että sen paikaltaan nosto käy helposti.

 

 

-tuija-

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki