Roomage – vintage tilojen lähettiläänä

Tuli tunne, että putoan pari kerrosta alaspäin. Vatsastani kouraisi mukavasti samalla tavalla, kuin lapsena isän ajaessa mäkistä tietä hurjaa vauhtia. Sitten vähän innostuin ja silmäilin nälkäisenä kaikki kulmaukset. Tämä on Roomage!

 

Tuntui sopivalta sanoa ääneen; vau! Paljon nähneenä ja kokeneena sisustusintoilijana koin yllätyksen. Miten en tiennyt mitään tällaisesta unelmakaupasta?

 

Roomage – Room age – Rooma ge – Roo mage –nimi taipuu mielessäni. Ehkä tunnelma tosiaan vie vähän Roomaan tai Italiaan tai Eurooppaan, mutta lopulta huoneeseen, iättömyyteen, teolliseen historiaan, elämältä maistuvaan kotiin.

Heitän takin pois ja lasken olkapäitä hiertäneet kassit lattialle. Kiitän jalkojani jaksamisesta, sillä olin vähällä oikaista matkaani liikkeen ohitse!

Valoisan liiketilan ruutuikkunoihin heijastuu vastapäisen talon ruutuikkunat. Imen sisustusideoita eloisassa ja kodikkaassa tunnelmassa, jota tukee vieressä toimiva Cafe Kokko. Vintage-aarteet on valikoitu hyvällä silmällä. Kalusteista ja sisustustuotteista syntyvä kokonaisuus on kiinnostava ja hallittu.

 

Roomage-liikkeen valikoima on pelottavan täydellinen. Vahvuuteni ajatuksessa ”kaikkea ei tarvitse omistaa” horjuu. Mietin mielessäni mitä tavaroita haluan kotiini. Palaan ainakin katsomaan juuri myyntiin saapuneita marokkolaisia vintage-mattoja. Ne ovat niin upeita!

 

Roomage Store

Kalevankatu 31 A 6

00100 Helsinki

Aukioloajat: ke-pe 12-18 (muina aikoina sopimuksen mukaan)