Pinkish

Haalea vaaleanpunainen, nude, puuteri, angora – rakkaalla lapsella on monta nimeä ja rakastan niitä kaikkia. Olen ilmeisesti vihdoin löytänyt oman sisäisen naiseuteni myös sisustuksissa, niin ihastunut näet olen tuohon pehmeään puuteripinkkiin sävyyn.

 

Kokosin muutaman kollaasin tästä elegantista värimaailmasta sekä tuotteista, jotka erityisesti ihastuttavat itseäni tällä hetkellä. Ensimmäiseen kuvaan valikoitui kaksi puuterista maalisävyä. Toinen on Tikkurilan valitsema vuoden väri H466, Angora, jota Tikkurilan sivuilla kuvataan seuraavasti:

”Tyylikäs Angora H466 huokuu ranskalaista charmia mutkattomasti ajan hengessä. Angora ei ole äänekäs julistus vaan kaunis ja raikas yleisväri, joka sopii moneen kotiin ja tunnelmaan. Sisustajalle Angora on käytännöllisen neutraali valinta, olematta koskaan tylsä tai lattea.”

Toinen, elävä pintaisempi maalimalli on Kalklitirin kalkkimaalin sävy Calce, joka näyttää mallissa aavistuksen punertavaan taittavalta beigeltä, mutta on seinässä upea, utuisen vaalea puuteri.

Roosan on pukeutunut myös Muuton Oslo sohva, alk. 2995e. Flosin Gatto Cocoon pöytävalaisin toimii kauniisti yöpöydällä, lipastolla tai vaikka eteisvalona, hinta alk. 369e. Saman valmistajan IC lights IS2 on saanut inspiraationsa jonglööriltä, joka tasapainotteli palloa sormenpäillään, hinta messinkisenä 656e, Flos. Vitran kevyt pikkupöytä on korkkia.

 

Menun Yeh Wall Table on mielenkiintoinen pikkupöytä, joka sopii loistavasti sivu- ja yöpöydäksi. Pöydän muodossa on pilvimäistä huolettomuutta ja muotokieli on keveä. Nämä sopisivat meillekin hyvin vierashuoneen yöpöydiksi. Kuva Menu.

 

Voiko tuoli olla kauniimpi? Tätä Arne Jacobsenin Fritz Hansenille suunnittelemaa legendaarista Seiska-tuolia valmistettiin vuonna 2015, 60-vuotis juhlavuoden kunniaksi, vain rajoitettu määrä eikä sitä taida enää saada mistään. Mutta katsokaa tuota ihanuutta – tuoli on väriltään puuterinude ja jalat ovat päällystetty 24 karaatin kullalla.

Sen sijaan ikonista, 1972 suunniteltua, messinkistä Louis Weisdorfin Multi-Lite valaisinta saa edelleen. Valaisimen liikkuvat, sylinterinmuotoiset ja kuorimaiset varjostinosat yhdistyvät mielenkiintoisesti pyöreään metallikehikkoon – näin lopputulos on helposti muunneltavissa omien mieltymysten mukaan. Hinta messinkisenä alk. 506e. Valkoiset valaisimet ovat George Nelsonin Bubble lamp-valaisimia. Candice-pussilakanasetti on pestyä ranskalaista pellavaa ja sitä myy Ellos, hinta alk. 119e . Kuva Ellos.

 

Tanskalainen Just Right on lanseerannut uudelleen elegantin STOFF-kynttilänjalan, jonka saksalainen arkkitehti Werner Stoff suunnitteli jo 1960-luvulla. Kolmijalkainen kynttilänjalka pinoutuu veistoksellisiksi sommitelmiksi ja vangitsee katseen sekä kynttilöiden kera että ilman.

Cestan ja isosiskonsa Cesitan on suunnitellut Miguel Milá vuonna 1962 huurretusta lasista sekä rottingista. Valaisinten muotokieli on äärimmäisen ajaton ja sympaattinen. Valaisinta myy mm. Artek.

Messinkisillä yksityiskohdilla koristeltu Københavns Möbelsnedkerin peili viimeistelee karunkin kylpyhuoneen upeaksi. Peiliä on kahta kokoa, kuvassa pienempi.

By Lassenin Twin-hyllyllä on selkeä muotokieli, joka mahdollistaa kalusteelle lukuisia käyttötapoja ja -ympäristöjä. Minimalistinen hylly koostuu sirosta metallirungosta ja ohuista, käännettävistä hyllylevyistä. Pienemmän hyllyn hinta alkaen 1095e. 

Vitran LTR Occasional on ilmava ja yksinkertaisen tyylikäs pikkupöytä, joka muodostuu paksusta puukannesta ja näyttävistä metallijaloista. Kannen materiaali on laminoitua puuta ja jalat metallia. Kannen mitat ovat 39 x 33,5 cm ja pöydän korkeus on 25 cm.Hinta alk. 279e. 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki