Pihasuunnitelmia

Vaikka ilmat eivät vielä kovin kesäisiä olekaan, olen saanut kesän pihasuunnitelman jo hyvälle mallille. Tänä vuonna rottinki, puu ja monet muut luonnonmateriaalit ovat pihakalusteissa erityisesti esillä ja sellaisesta haaveilen itsekin, kun alapihalle harkitaan istuinryhmää.

 

Talomme alapiha on jäänyt parina vuonna hieman pienemmälle huomiolle, kun olemme keskittyneet siistimään etupuolen pihaa. Tänä vuonna olisi tarkoitus siirtää katsetta myös tänne takapihan puolelle ja kivetä ainakin pieni oleskelualue portaiden eteen. Mietimme ensin käyttävämme samoja mustia betonilaattoja kuin mitä yläpihallakin on käytetty, mutta lopulta taidamme kuitenkin päätyä parhaiten talon tyyliin sopiviin mustiin liuskekivilaattoihin. 

 

Mitään isoa kalustekokonaisuutta ei tänne takapihalle ole tarkoitus sijoittaa, sijaitseehan piha pohjoisen puolella, mutta jotain pientä istuinryhmää kyllä kaipaisin. Kollaasin safarihenkiset Bamboo-nojatuolit ovat tehty bambusta ja käsittelemättömänä ne sopivat parhaiten lasitetuille parvekkeille ja katetuille terasseille. Niiden muotokieli viehättää kuitenkin kovin ja mietinkin, josko niistä lakkaamalla saisi hieman säänkestävämmät. Tuolit ovat Graniitista ja hintaa tuolilla on 189€/kpl. Tine K homen ja Ikean Stockholm-mallistosta löytyvät myös kauniit rottinkikalusteet, tosin sama ongelma säänkestävyydessä niissäkin on. 

 

 

Pihan istutukset ovat pääosin varjon kasveja ja keskittyvät kauniisiin lehtiin. Tuijat ja erilajikkeiset kuunliljat ovat saneet seurakseen matalampaa varjoyrttiä sekä muutaman alppiruusun ja atsalean. Ruukkuihin on istutettu pallotuijaa ja japanilaista henkeä tuovia erilaisia heiniä. Näillä taidetaan mennä tänäkin vuonna. Voi tulisipa jo hiukan lämpimämpää, jotta pääsisi ulos hiukan fiilistelemään.

 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki