Pieni ja pippurinen SisuPuoti

Istun sohvalla, kuin kotonani ja ajatuksissani olen jo käpyläläinen. Persoonallinen Käpylä on aina koskettanut. Suuressa maailmassa pienellekin on paikkansa, kun vaan uskaltaa erottautua.

 

SisuPuoti Käpylän Olympiakylässä toimii Joukolantiellä, johon alkujaan rakennettiin liiketila kukkakaupalle. Olikohan juuri tämän kukkakaupan tarkoitus toimittaa kukat kaikille Olympiakisojen voittajille kesällä 1940?

Toisen maailmansodan syttyminen ja sitä seurannut talvisota estivät olympiakisojen järjestämisen Helsingissä. Kisat peruttiin, eikä Olympiakylässä asunut koskaan urheilijoita. Kukkakauppa kuitenkin palveli aikansa tavallisia käpyläläisiä.

Etti Raappana; puodin sydän osaa kertoa tarinoita. Vastaanotto on lämmin, eikä minulla ole yhtäkkiä kiire mihinkään. Täällä ei myydä kukkia, mutta kukkiin verrattavia sisustus- ja lahjatavaroita.

Puodin pitäjän juuret Lapista sekä ekologisen elämäntyylin arvostus näkyy SisuPuodin tuotevalikoimassa. Kotimaisuus, lähellä valmistettu ja uniikki edustavat puodin ideologiaa. Hyvänä esimerkkinä käpyläläisen kuvittajan Mira Malliuksen uniikit tussipiirrokset.

 

SisuPuodissa kunnioitetaan vanhaa, perinteisiä käsityömenetelmiä ja uniikkia taidetta. Myös kierrätystuotteet ja vintage ovat osana valikoimaa. Etsin tilasta mielenkiintoisia sommitelmia, jossa moderni taide ja vintage kohtaa.

 

Pienen puodin ihanuus on ihmisten kohtaamisessa, tarinoissa ja mielenkiintoisessa usein vaihtuvassa tai täydentyvässä tuotevalikoimassa. Uusia tekijöitä ja tuotteita tulee myyntiin säännöllisellä rytmillä.

 

Käpylä on vähän kuin pieni kylä Helsingin sisällä. Yhteisöllisyys on käpyläläisten verissä ja pieni toiminnallinen SisuPuoti on otettu lämmöllä vastaan. Käsillä tekeminen on nosteessa, joten SisuPuodissa ollaan ajan tasalla. Takahuoneessa järjestetään aktiivisesti käsityökursseja ja suunnitellaan mielenkiintoisia tempauksia, kuten pian tulevat vintage-päivät.

Menkää Käpylään, tutustukaa funktionaaliseen Olympiakylään ja pysähtykää lämpöisessä SisuPuodissa!

 

SisuPuoti, Joukolantie 1 B, Helsinki

www.sisupuoti.fi

Facebookissa

 

Avoinna:

ti-pe 12-18

la 11-15