Persoonallinen joulukodin koristelu

Kodin koristelu joulua varten on useimmille tärkeää oikean joulutunnelman luomiseksi. Käytetyt värit ja tyylit sen sijaan vaihtelevat riippuen sisustajan mausta ja tyylistä. Siinä missä yksi kuorruttaa koko kotinsa iloisesti tontuilla, tyytyy toinen maltillisesti asettelemaan yhden kuusenoksan lasimaljaan. Pääsin viikonloppuna vierailemaan ihanaan joulukotiin, jossa koristelu oli toteutettu perinteisin värein ja kivan persoonallisesti.

 

Jo heti tuulikaapissa, jossa muuten sijaitsi ennakkoluulottomasti pieni kirjastonurkkaus, vieraan otti vastaan tonttupariskunta keinulaudalla keinuen. Vanha kelottunut lauta, johon tontut olivat kiinnitetty, roikkui naruissa tuulikaapin katosta ja koko komeuden kruunasivat vielä pienet jouluvalot.  Varsinaiseen eteiseen astuttaessa, oli talon emäntä koonnut lasipöydälle herkän jouluruusuasetelman vanhaan, lommoiseen sinkkivatiin ja peittänyt ruukut jäkälällä.

 

Punanuttuisia tonttuja löytyi mikä mielikuvituksemmillisista paikoista, kuten keittiöstä kumollaan olevien kuppien päältä tai puuhyllyiltä kahvikuppien vierestä. Iso, kudottu tonttu nojaili seinään myös tv-huoneessa, jossa se oli päässyt vanhan separaattorijalustan sekä ruskean lampaantaljan päälle.

 

Keittiön pöydän päälle oli emäntä ripustanut peikonpähkinäpuunoksan ja siihen kimaltelemaan monen monta pientä, hopeista joulupalloa. Melko näyttävää.

 

Eivätkä koristeet jääneet vain sisälle taloon, vaan ne jatkuivat myös pihalle, jossa valurautaiseen lintujen kylpyaltaaseen oli koottu kanervista, havuista sekä erilaisista jäkälistä, kaunis asetelma. Huomaa asetelman kruununa oleva pieni lyhty, johon juuri ja juuri mahtuu pieni tuikku tuikkimaan. Tässä kodissa oli ihana vierailla, tunnelma oli erityisen lämmin ja kodikas. Tervetuloa joulu!

 

-tuija-

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki