DIY: Omatekoiset kipsimunankuoret

Lasten kasvettua isoiksi, ei meillä juurikaan harrasteta erityistä pääsiäiskoristelua, mutta viime pääsiäiseksi valmistamani kipsimunankuoret kaivoin esiin kaapin päältä ja mallailin niihin erilaisia kukka-asetelmia.

 

Kuorien valmistus on melko helppoa, joskin sotkuista puuhaa. Tarvitset vain ilmapalloja, itse ostin jättipalloja, koska halusin munista isoja, apteekissa myytäviä kipsisiteitä sekä sakset, vettä, astian ja suojaamiseen muovia. Kipsisiteet olivat merkkiä Cellona ja ostin koko 10kpl paketin. Yhteen pienen munan valmistamiseen kuluu aina yksi kipsiside ja neljään isoon meni yhteensä kahdeksan kipsisiderullaa.

 

 

Aloita työ suojaamalla työtaso muovilla tai halkaistulla jätesäkillä.
Suojaa myös käyttämäsi ämpäri tai kulho muovipussilla ja laske siihen haaleaa vettä. Leikkaa kipsisiteestä sopivan mittaisia pätkiä munan koosta riippuen. Omat suikaleeni olivat 30-40cm pitkiä. Leikkaa toinen pää suikaleesta hiukan viistoksi (yläpää), jolloin valmiin munan reunasta tulee rikkonaisen näköinen.
Laske hanasta hiukan vettä ilmapallon sisään, puhalla pallo haluttuun kokoon ja tee solmu pallon suuhun. Vesi pallossa saa pallon pysymään pystyssä kuivumisen aikana.

 

 

Kastele kipsisidesuikale nopeasti kulhossa ja aseta se pitkittäissuuntaan pallon kylkeen. Työ opettaa tekijäänsä ja huomasin pian, että oli helpompaa laittaa ensin siteen yläpää kiinni palloon ja sitten painella alaosa paikalleen. Silitä kosteaa sidettä hiukan, jolloin kipsi sulaa ja siteen harsomainen kangastekstuuri siliää hiukan. Jatka toisella suikaleella ja anna suikaleiden mennä limittäin. Jatka kunnes pallo on ympäriinsä suikaleiden peitossa. Nosta muovin päälle pystyyn kuivumaan. Kun kipsi on kuivanut noin tunnin, leikkaa varovaisesti ilmapallon suuhun reikä, jolloin ilma poistuu pallosta ja saat sen vedettyä pois munan sisältä. Anna kuorien kuivua kokonaan ennen käyttöönottoa. Anna siteistä liuenneen kipsin laskeutua kulhon pohjalle, ennen kuin kaadat veden astiasta pois. Sakka on silloin helppo nostaa pois pussissa.

 


Kuoret ovat kauniita tyhjänäkin, mutta niiden sisään voi laittaa astiassa kukkia, yrttejä, kynttilöitä tai vaikkapa pääsiäiskarkkeja tai suklaamunia. Kosteutta kuoret eivät kestä, joten suojaa pohja vaikka lautasella, mikäli laitat kuoreen yrttiruukun.

-tuija-

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki