Omakotitalo Slovakiassa on kuin talo talon sisällä

Kaksiosainen omakotitalo sijaitsee Slovakiassa Bernolákovon kaupungissa tiheään asutulla pientaloalueella. Vaikka talo on naapureiden ympäröimä, yksityisyys on silti taattu – kylpyhuoneesta voi astua pihalle ilman rihman kiertämää.

Talon on suunnitellut slovakialainen arkkitehtitoimisto Plural, joka nimittää rakennusta taloksi talon sisällä. Rakennuksessa on kaksi osaa; sisempi osa koostuu asuintiloista ja ulompi terasseista, uima-altaista ja kasvi-istutuksista. Lisäksi talossa on vielä erikseen piha-alue.

Talon ulommainen osa on kuin pieni oma talonsa, sillä terassi on eristetty läpikuultavilla seinillä piha-alueesta.

Tältä talo näyttää iltavalaistuksessa kadun puolelta lähestyttäessä. Etupiha on jätetty tarkoituksellisesti luonnollisen vehreäksi ja sitä tarvitsee hoitaa vain harvoin.

Takapihan istutuksia on sen sijaan mietitty hitusen enemmän, mutta piha on silti jätetty mukavan rennoksi. Siellä kasvaa muutamia kasviksia, yrttejä ja marjapensaita. Piha on rajattu toiselta puolelta muurilla ja toiselta puolelta aidalla.

Talon sisäosa on kooltaan 174 m² ja ulko-osa 137 m². Sisältä löytyy neljä makuuhuonetta, kaksi kylpyhuonetta sekä avokeittiö, jonka yhteydessä on olohuone ja ruokailutila.

Jokaisesta talon huoneesta pääsee ulos lasiliukuovien kautta. Läpikuultavat seinät takaavat silti yksityisyyden esimerkiksi makuuhuoneesta ulos mentäessä.

Myös suoraan kylvystä voi nousta hengittämään raikasta ilmaa ja nauttia samalla kasvien tuoksusta.

Talon piha- ja maastosuunnittelun toteutti suunnittelutoimisto Labak.

Talon ulko-osassa on kulmaovi, joka vie takapihalle.

Rehevällä ulkokäytävällä voi nauttia ulkoilmasta, kasveista ja yksityisyydestä.

Pohjapiirros kuvaa hyvin talon rakennetta ja sen erilaisia osia.