Oma koti kullan kallis

Varmasti sata bussia kääntyy päivittäin tästä risteyksestä; oman kodin kulmalta. Ihmisiä on matkalla eri suuntiin. Matka on ympyrä, joka sulkeutuu kun palataan kotiin. Rakastan hetkeä, jolloin ympyrä sulkeutuu. Nyt on se hetki.

Jos alussa puntaroin sanojani, tuntuu taas yhtä vaikealta.
Kaivan kierrelehtiöni, joka on täyttynyt monenlaisista ajatelmista; hetkistä viimeisen puolen vuoden ajalta.
Rivien välistä voi lukea, että koti on tärkeä paikka. Koska kaikki alkoi tämän talon katolta ja tästä kodista tuntuu luonnolliselta lopettaa matka tänne.
 

Ratsastan yksityiskohtien avulla. Poimin kotoa minulle tärkeitä asioita; tavaroita, joihin liittyy muistoja. Olen hyvin tietoinen siitä, että ei ole tärkeintä omistaa tavaroita. Tulevaisuudessa asiaa ei edes ihmetellä. Kodin onni on kiinni syvemmistä kysymyksistä.

Todellinen minimalisti en halua olla, mutta pyrin järkeistämään tavarahankintojani ja kiirettä. Jos lipsahdan ostamaan jotain on se todennäköisesti vanhaa, kierrätettyä tai liittyy lapsuuteeni. Heikkouteni ovat peltipurkit, koulutaulut tai jotain seinälle ripustettavaa.

Oma kädenjälki kodin sisustuksessa on arvokasta. Odotan hetkiä, jolloin voin kokeilla ja tutkia uusia materiaaleja rohkeasti. Epäonnistumisien kautta voi syntyä onnistumisia, todellisia keksintöjä ja arjen ratkaisuja.

Kodin sisustaminen ei ole koskaan valmis. Minulle se on luova prosessi, josta löytyy aina keskeneräinen kohta. Innostun nykyisin sommitelmista ja järjestyksestä.

Sanotaan, että hiljaisen kuoren sisällä kypsyy hienoin hedelmä. Luotan herkkyyteen mitä aika antaa. Hidas sisustaminen ei sovi kaikille. Jos uskallat; kokeile!

Tänä kesänä minä päätin uskaltaa. Aloitin lukemaan kirjaa. Yöpöydälläni odottaa klassikko; Pikku Prinssi. Kirjassa isot ihmiset eivät ymmärrä lapsen piirrosta, joka esittää elefantin syönyttä boa-käärmettä. Se muistuttaa enemmän hattua, kuin käärmettä he toteavat. Siitä kirjan tarina alkaa ja tämä tarina päättyy.
Sulkeutuneesta ympyrästä alkaa aina uusi ympyrä. Se mitä kuuluu tapahtua, tapahtuu aikanaan.