Olohuoneen uudistus

Esittelin teille aiemmin kierrätyskalustein sisustamani lastenhuoneen ja nyt näette millaisiin ratkaisuihin päästiin saman kodin olohuoneessa.

 

Vaikka olohuoneessa ei kierrätyskalusteita enää samassa mittakaavassa käytettykään, jatkettiin kuitenkin edullisten hankintojen sekoittamista hintavampien kalusteiden parina. Näin saatiin kokonaisbudjetti pysymään kohtuullisena. Hintavampia hankintoja huoneeseen olivat iso laadukas villamatto sekä moduuleittain myytävä ja myöhemmin täydennettävä massiivipuinen kirjahyllystö. Nojatuoli ja sohvapöytä sen sijaan olivat edullisia hankintoja, samoin itsetehty pölkkypöytä, joka toimii hauskana laskutasona tuolin vieressä. Pölkyn huumoria mukailee mittasuhteiltaan hauska jalkavalaisin, jonka ulkomuoto on tuttu pienemmästä pöytävalaisimesta. Valkoinen tuolinpäällys toimii lapsi- ja koiraperheessäkin, kunhan sen päällinen on irrotettava sekä vesipestävä. Sohva ja matto valittiin sen sijaan harmaina, jolloin niiden pesuja ei tarvitse suorittaa niin usein. Eri paria tuolin kanssa oleva nahkainen jalkarahi, tuo huoneeseen paitsi kerroksellisuutta, myös pehmeää muotokieltä ja kokemuksesta tiedän lapsien rakastavan näitä.

 

 

Tyyliltään koti jatkaa samaa pehmeän kodikasta linjaa, mitä lastenhuoneessa jo nähtiin, muotokielen ollessa silti melko selkeää ja linjakasta. Kalusteiden lisäksi kodin pintoja uusittiin maalaamalla ja tapetoimalla. Muutama seinä, kuten harmaa eteisen seinä kirjoituksineen, oli jo valmiiksi asiakkaan mielenmukainen, jolloin ne säilytettiin ja uudet pinnat ja värit valittiin niihin sopivaksi. Tarvittaessa vanha teksti on helppo maalata piiloon ilman koko seinän uudelleen maalaamista.

 

 

Loppusilaus huoneeseen saatiin kattovalaisimen silkkivarjostimella sekä värikkäillä tyynyillä ja huovilla. Taulut olivat perheen omia entisiä ja niitä hyödynnettiinkin monella seinällä.

 


-tuija-

 

Lue lisää: 

Alvar Aallon mukana Kauttualla

Simplicity

 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki