Neliöitä karsien elämänlaatua lisäten

Kuvittaja ja graafikko Jaqueline Schmidt ja viestintäpäällikkö David Friedlander alkoivat etsiä itselleen asuntoa New Yorkista kun saivat tiedon pian odotettavissa olevasta perheenlisäyksestä. Heidän nykyinen 46-neliön vuokra-asunto Brooklynissä olisi jäänyt kolmelle asukkaalle liian pieneksi.

Asunnon löytäminen New Yorkista on lähes mahdoton tehtävä. Pitkän etsinnän jälkeen löysivät Jaqueline ja David Trulia-kiinteistönvälityssivuilta pienen asunnon, jonka kunto oli kauhea, mutta sijainti loistava. Erittäin suotuisa puoli kyseisen asunnon kohdalla oli sen huonosta kunnosta johtuva alhainen myyntihinta. Se jätti Jaquelinen ja Davidin kodinoston budjettiin kivasti joustoa remontoida asunto kokonaan. 

 

60,4 m2 asunnossa on olohuoneeseen avautuva keittiö, vanhempien makuuhuone sekä lastenhuone. Ainosataan ulko-ovi jäi jäljelle alkuperäisestä asunnosta. Jopa muutamia ikkunoita lisättiin remontin yhteydessä. Asunnon suunnittelussa oli mukana myös arkkitehti David Bucovy. 

 

Koko asunnossa on upea leveälankkuinen tammiparketti. Jaquelinen mukaan he saivat luvata itselleen laadukkaiden materiaalien käytön asunnon viimeistelyssä koska tila ei ole suuri. Olohuoneen ja vanhempien makuuhuoneen välissä kulkee iso liukuovi. Sitä avatessa voi tarvittaessa laajentaa oleskelutilaa vanhempien makuhuoneeseen nostaen siinä olevan sängyn seinää vasten. 

 

David toimii viestintäpäällikkönä LifeEdited -yrityksessä, jonka on erikoistunut nokkelien ratkaisujen kehittämiseen pieniin tiloihin. Yrityksen tavoitteena on näyttää, miten pienessä tilassa ylimääräisiä tavaroita karsien voi elää onnellisemmin kuin isossa tilassa säästäen omaa energiaa, luontoa että rahaa. Kyseisestä yrityksestä olemme kirjoittaneet aikaisemminkin (lue juttu täältä).

 

Tämä perhe asuu kuin opettaa. Jokaisella tavaralla on oma paikkansa. Kuvassa vanhempien makuuhuone, jossa sänky seinää vasten nostettuna. 

 

Jaqueline on Schreech Owl -nimisen paperikaupan perustaja ja omistaja asui aikaisemmin 110 neliöisessä loftissa, joka oli täynnä huonekaluja, tavaraa ja tuhansia taidekirjoja. Viime vuosina Jaqueline on katumatta myynyt ylimääräiset tavaransa pois erilaisissa nettikaupoissa. Jaqueline neuvoo laittamaan myös kannettavan tietokoneen pois näkyviltä, jos se ei ole hetkellä käytössä. 

 

Lastenhuoneessa kuten vanhempien makuuhuoneessa on seinään nostettavat tilaa säästävät sängyt.

 

Perheen esikoinen on ehtinyt saamaan itselleen sisaruksen, jonka kanssa hän jakaa huoneen.

 

Keittiössä on Ikean kaapit ja Fagorin keittiötekniikka. Fagor on erikoistunut pieniin tiloihin tarkoitettuihin kodinkoneisiin.

 

Marmorinen työpinta ja takaseinä tuovat keittiöön aavistuksen ylellisyyttä.

 

Kylpyhuoneeseen luo kaunista tunnelma ja luonnonvaloa pieni ikkuna.