Naulakko eteiseen

Olin jo kauan himoinnut eteiseen pähkinäpuista Vitran Hang it all -naulakkoa, mutta koska oikeaa tarvetta ei ollut, on ostos jäänyt toteuttamatta. Sopiva oikeutus naulakon ostolle tuntui kuitenkin löytyneen, kun Helsingin vuokra-asunnon eteisestä löytyi naulakkona toiminut ruma laudanpätkä koukkuineen.

 

Mutta kuinkas sitten kävikään? Kun naulakko lähes viiden viikon toimitusajan jälkeen saapui kotiin, oli ajatuksena ihan vain kurkistaa laatikkoon ja todeta, miten ihana naulakko olikaan. Hetken päästä mallailin sitä kuitenkin jo eteisen kaapistorivin päätyyn, juuri siihen paikkaan, mihin sitä olin aiemmin haaveillutkin. Kun vielä mieskin totesi, ettei naulakkoa nyt Helsinkiin kannata viedä, kun tuohon noin hyvin sopii, niin oli asia selvä. Naulakko oli lopulta seinässä kiinni alta kymmenen minuutin.

 

 

Että nyt on sitten iki-ihana Hang it all seinässä Ukissa, mutta Helsingin eteistä koristaa edelleen se laudanpätkä – hmm, meniköhän tämäkään nyt ihan putkeen? Toisaalta, katsokaa nyt itsekin, miten kauniisti pähkinäpuun sävy sopiikaan lattiaan, senkkiin ja ulko-oveen ja ja… Joten ei kai tässä nyt sittenkään ihan metsään menty.

 

 

Hang it all -naulakko on klassikko, jonka Charles ja Ray Eames suunnittelivat jo vuonna 1953 alun perin lasten ikiomaksi värikkääksi ripustimeksi.  Muotokieli puhutteli kuitenkin myös aikuisia, ja lisäksi naulakon neljääntoista puupalloon mahtuu roikkumaan samanaikaisesti useampikin vaate ja asuste. Tämä maltillinen pähkinäpuinen versio sopii alkuperäistä moniväristä vastinetta paremmin meille, mutta oma viehätyksensä monivärisessäkin on – monen mielestä värikäs versio onkin se ainut oikea vaihtoehto.

 

 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki