Myy ja Miffy – yläkerran aulan suunnitelma

Se hetki, jolloin asiakkaalle tekemäni tilasuunnitelma alkaa muuttua konkreettisesti 3d-kuvista todellisuudeksi, on aina yhtä mukava ja hieno hetki. Kävin viikonloppuna kohteessa, johon olin jo aiemmin syksyllä tehnyt suunnitelman ja vaikka kaikkia kalusteita ja tekstiileitä ei vielä oltu saatu hankittua, alkoi tila muistuttaa jo suunnitelmaa hienosti.

 

Tila on kaksikerroksisen talon yläkerran aula, johon toivottiin pienille koululaisille omaa tv:n katselu, peli- ja leikkitilaa. Samassa tilassa pitäisi pystyä yövyttämään tarpeen tullen myös vieraita, joten jonkinlaista vuodetta tarvittiin myös.

Haastetta suunnittelulle toi, että aulan vino katto pienensi huoneesta aluetta, jossa seisomakorkeus oli normaali. Lisäksi aulassa kaikui ja äänet kulkeutuivat alakertaan luoden melkoisen äänikakofonian sekä alas että ylös. Alla kuva lähtötilanteesta.

 

Aloitin jäsentämällä tilaa, maalauttamalla vinon katon harmahtavalla beigellä sävyllä. Näin huone sai astetta lempeämmän tunnelman ja huoneen muoto piirtyy paremmin esiin. Aulan toisella lyhyellä seinällä oli valmiiksi mustavalkoraidallinen tapetti ja se sai jäädä paikoilleen. Tätä seinää vasten sijoitin tv:n, jonka alle ostettiin Ikeasta valkoinen, metallinen kaappi peleille. Metallinen siksi, että se kestää kolhiintumatta paremmin lasten käsittelyssä. Myös kaapin kompakti koko oli sopiva tilaan.

 

Seuraava ison mietinnän paikka oli sohva. Millainen sohva ei tukkisi pientä tilaa ja olisi muokattavissa tarpeen mukaan eri kokoonpanoihin – myös vuoteeksi. Perinteinen vuodesohva olisi ollut tietysti helppo ratkaisu, mutta ne ovat ulkonäöltään usein todella kömpelöitä, eikä niiden nukkumamukavuuskaan aina ole kovin kummoinen. Lopulta päädyin tähän BoConseptin Carmo-sohvaan, jonka paloista sain koottua oikean kokoisen lopputuloksen. Sohvan verhoiluksi valitsin harmaan huopamaisen villakankaan, joka on paitsi äärimmäisen kestävä ja paksuna akustoi hyvin ääntä, myös kivan näköinen ja tereineen se pehmentää sohvan muotokieltä kivasti.

 

Palat valitsin siten, että kahden rahin avulla sohvasta saadaan koottua kokonaisuus, josta muodostuu 140x200cm vuode. Nukkumamukavuutta lisäämään hankittiin vielä vuoteen kokoinen, 10cm paksu sijauspatja, joka silottaa mahdolliset palojen väliset liittymäkohdat. Vuode on jo testattu ja hyväksi havaittu, joten peukku sille! Kun sohva ei ole vuoteena, voidaan raheja tarvittaessa käyttää pöytänä tai niitä voidaan säilyttää lastenhuoneissa, jotka sijaitsevat aulan yhteydessä.

 

Akustiikka ja sisustus viimeistellään vinoon kattoon asennettavalla akustiikkapaneelilla, paksuilla verhoilla sekä villamatolla ja sisustustekstiileillä. Valoa ja leikkisyyttä aulaan tuovat hauskat valaisimet – keltainen Myy sekä iki-ihana Miffy-valaisin. Helposti siirreltävä ja kevytilmeinen nojatuoli tuo lisää istumatilaa aulaan.

 

Yleensä matkan varrella suunnitelmaan tulee jotain pieniä muutoksia ja lisäyksiä, niin nytkin, kun yksi raheista vaihtui harmaasta konjakkinahkaiseen ja perheen äiti ihastui Artekin seepratauluun. Taulu hankittiinkin ja se asennettiin portaikon yläpäähän, josta se näkyy hyvin aulaan. Pariksi taululle ostettiin sohvalle seeprakankainen tyyny ja jo tilassa oleva raidallinen tapettikin löytää näistä väriparin.

 

Kuvissa huone on vielä vähän keskeneräinen ja valitettavasti jouduin ottamaan kuvat pimeyden jo laskeuduttua, mutta palataan asiaan, kun kokonaisuus on valmis.

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki