Mummonmökki modernein maustein

Ihan kihisen innosta saadessani esitellä teille tämänkertaisen, upeaakin upeamman kodin. Tämä pieni, hirsinen mummonmökki on hyvä esimerkki siitä, miten taitavalla sisustamisella sekä varmalla silmällä pienetkin neliöt saadaan toimiviksi ja upean näköisiksi.

 

Kodin kaikki seinät ovat tummaksi patinoitunutta hirttä, mutta tilaan on saatu valoa ja neliöitään suurempaa tilantuntua paneloimalla seinät valkoisella paneelilla puoleen väliin. Tämä onkin loistava tapa saada avaruutta tilaan, ilman varsinaisen hirsiseinän maalaamista.  Myös kattopaneelit ovat maalattu valkoiseksi. Lattia sen sijaan on jätetty puunväriseksi ja sen sävy toistuu kauniisti mm. isossa funkkiskaapissa.

 

 

Kodin koko tavarasäilytys hoituukin vanhojen, pääosin 50-luvun kaappien, senkkien sekä lipastojen avulla ja näiden kalusteiden siro muotokieli sopiikin hyvin pieniin tiloihin. Kodin kaikki valaisimet, pienet koristeet sekä matot, ovat uutta ja modernia muotokieltä ja materiaali usein kirkasta tai valkoista akryyliä.  Tämä rosoisten ja selkeiden muotojen ja materiaalien yhdistelmä saa aikaan todella kivan kontrastin ja persoonallisen otteen kotiin. Kun vanha on oikeasti vanhaa ja uusi aidosti uutta, vältytään päälleliimatulta pikkusievältä lopputulokselta, joka usein vaivaa uusvanhoilla esineillä sisustettuja koteja.

 

 

-tuija-

 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki