Mummolahenkisiä astioita

Syksyn astiatrendeissä näkyvät materiaalien rouheus, käsillä tekemisen meininki sekä kirpputorien aarteet. Jos astiakaappisi perältä löytyy mummon vanhoja punasavisia kulhoja, nostalgisia Pentikin Halla- tai Arabian Ruska-astioita, kaiva ne kiireesti esiin ja kata trendikkäästi pöytään.

 

Mikäli et ole niin onnekas, että omista kaapeista löytyisi tarpeeksi rustiikkeja astioita, rantaudu kirppiksille. Niissä ainakin vielä on huima valikoima tyyliin sopivia astioita ja vieläpä melko mukavaan hintaan. Kotimaiset Ruskat ja Hallat nousevat varmasti hintoihinsa, kunhan kuluttajat ne uudelleen löytävät, mutta aikainen lintu madon nappaa ja vielä löytöjä on helppo tehdä.

Mikäli mielit kattaa pöytään ihan uusia, mutta vanhan näköisiä astioita, löytyy vastaavanlaisia monen eri valmistajan valikoimista. Kuvien astiat ovat House Doctorin Rustic- ja  Ikean Sinnerlig-mallistoa.

 

 

Ikean Ilse Crawfordin suunnittelemaan Sinnerlig-mallistoon kuuluu kivitavarasta valmistettu kannu, jota saa kolmessa eri värissä sekä iso tarjoiluvati. Suunnittelussa on kiinnitetty erityisen tarkkaa huomiota yksityiskohtiin ja siihen, että tuotteita on mukava koskettaa. Huomioi, että astiat kestävät vain käsinpesun.

 

 

Kuvissa näkyvä vihreä, neliön mallinen lautanen on käsintehty ja uniikki. Se on ostettu vuosi sitten Uudenkaupungin Wanhan ajan markkinoilta ja valitettavasti en muista tekijän nimeä. Marmorista, pientä astiaa jossa on hienosokeria sekä kullanväristä pikkulusikkaa puolestaan myy ruotsalainen Lagerhaus, jonka verkkokauppa toimittaa nykyään myös Suomeen.

Rouhean kattauksen kruunaa pellavainen pöytäliina sekä lautasliinat. Kuvan pellavalautasliinaa myy H&M Home.

 

-tuija-

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki