Mökki päivitettiin nykyaikaan

Kun nuorempi sukupolvi otti haltuunsa pitkään suvun hallussa olleen mökin, halusivat he päivittää mökin kokolailla puisen ja patinoituneen ilmeen freesimmäksi, sekä ennen kaikkea enemmän itsensä näköisiksi.

Remontista tulikin lopulta melkoisen kaiken kattava, kun seinäpinnat, lattiat ja katot pintakäsiteltiin ja osin jopa uusittiin kokonaan. Myös vanha, punainen keittiö oli tullut tiensä päähän ja sen tilalle suunniteltiin uusi, entistä toiminnallisempi ja enemmän säilytystilaa sisällään pitävä kokonaisuus. Vanha takka sen sijaan sai toimivana jäädä paikoilleen, mutta sen pinta käsiteltiin uudelleen kivipinnoitteella ja sen uusi harmaa väri haettiin mökkiä ympäröivistä kallioista.

Kalusteet ja tekstiilit uusittiin kokonaan ja niiden tyyliksi valittiin emännän toiveesta luonnonmukainen ja aavistuksen maalaishenkinen. Niukan väripaletin ja selkeiden linjojen avulla kokonaisuus jää kuitenkin rennon ilmavaksi. Rottinki, kelottunut puu sekä tekstiileissä pellava, puuvilla ja sisal, sopivat tyyliin hienosti ja ripaus mustaa vaaleuden keskellä terästää ilmeen.

Pikkuruiseen makuuhuoneeseen mahtuu parivuoteen lisäksi juuri ja juuri vaatekaappi sekä vanha Parolan rottingin Lumikenkä-tuoli. Verhot teetettiin ompelijalla ja niihin haettiin tyyliteltyä merihenkisyyttä käyttämällä sekä verhon seinäkiinnityksessä, että verhopidikkeinä metallisia purjelukkoja. Höyhensaarille siirrytään valkoisista höyhenistä valmistetun kattovalaisimen sammuttua.

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki