Mix and match

Olen nyt kertakaikkisen ihastunut näihin käsintehdyn näköisiin, rumankauniisiin astioihini, joita voi näemmä sekoitella mielin määrin ilman, että kattaus näyttää sekavalta. Kokosin yhden esimerkin kattauksesta, johon sekoitin niin Ikeaa, House Doctoria kuin käsintehtyjä astioitakin.

Pöytäliinan virkaa toimittavalle, pellavaiselle Linumin West päiväpeitolle, asetin alimmaiseksi hamppukankaasta ommellut kattaus/lautasliinat. Ylellinen Hemp-hamppukangas on Lauritzonin ekologinen helmi. Se on 100 % hamppukuitua, pinnaltaan rouhea ja eläväinen ja se sopii niin rentoon, kuin moderniinkin ympäristöön. Kangas saa kauniin pintansa kivipesusta ja se sopii myös verhoilukankaaksi.

Hamppuliinan päälle tuli Ikean musta Dinera-sarjan matala lautanen ja sen syliin terrakotan värinen kulho. Nämä kulhot ovat niitä aiemmin mainitsemiani Kööpenhaminan tuliaisia. Niiden merkki on belgialainen Cosy & Trendy, mutta valitettavasti Suomessa ei tietääkseni ole yhtään heidän jälleenmyyjäänsä. Broste Copehagenilla näyttää olevan kuitenkin vähän samankaltaisia lautasia uudessa syksyn mallistossaan.

Pienet harmaat kulhot ovat House Doctorin. Ne toimivat hyvin niin soijakulhoina sushi-aterialla, kuin hilloastioina juustolautasellakin. Tai miksei vaikka sormisuola-astiana, niin kuin kuvassa.

Lämpöä ja pehmeyttä kattaukseen tuo oliivipuusta valmistettu pieni leikkuulauta. Se on ostettu aikoinaan Turusta, Tyttö ja Vuohi liikkeestä, mutta mm. Linumin mallistosta löytyy vastaavia. Pieni, marmorinen kuppi sekä messinkinen lusikka ovat Lagerhausista. Ruukkuun asetetut lautasliinat ovat Ikean Vardagen lautasliinoja. Liinojen materiaali on puuvilla-pellavasekoitetta, jossa yhdistyvät puuvillan pehmeys sekä pellavan lujuus ja kiilto.

Siniharmaista kupeista maistuu niin sake, kuin vesi tai viinikin, riippuen aterian luonteesta. Toivottavasti en muista väärin, jos kerron että kupit ovat Nicolas Vahén vanhaa tuotantoa. Pienet käsintehdyt laatat sekä vihreä pitsikuvioinen lautanen ovat paikallisten käsityöläisten tuotteita. Vihreän lisänsä kattaukseen saa vaikka yrteillä. Kuvan kattauksessa käytin eukalyptuksen oksia.

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki