Miten luon kerroksellisuutta sisustukseen

Uuden ja vanhan yhdistäminen sisustuksessa on nyt trendeistä massiivisin ja otankin sen ilolla vastaan. Sekoittamalla kotona harkitusti tyylejä ja eri aikakauden esineitä, saadaan kotiin sitä paljon puhuttua kerroksellisuutta ja persoonaa. Uusi ja vanha tuovat kotiin myös kontrastia, mikä saa aikaan mielenkiintoa ja yllätyksellisyyttä.

 

 

Täydellisesti yhteen sopivilla väreillä, kalusteilla ja esineillä sisustettu koti jättää usein katsojalle tyhjän tunteen. Vaikka koti ensisilmäyksellä saattaa näyttää kauniilta, lopahtaa mielenkiinto tilaan yleensä hyvin nopeasti. Jotta katsojan mielenkiinto saadaan pidettyä hereillä pidempään, vaatii se harmoniaa rikkovia elementtejä, värejä ja/tai pienesineitä, jotka synnyttävät tilaan jännitteen ja näin saavat katsojan mielenkiinnon säilymään.

 

 

Uuden ja vanhan yhdistäminen sisustuksessa koetaan usein hankalaksi. Onko olemassa jotain nyrkkisääntöä ja paljonko on liikaa tai vastaavasti liian vähän? On totta, että eri kerrosten luominen vaatii suunnitelmallisuutta ja hieman ajatustyötä, mutta ei se lopulta kovin ihmeellisiä asioita vaadi, kunhan pidät mielessä muutaman perusasian.

 

 

Päätä kumpi tyyli on kodissasi hallitseva ja käytä sitten toista ikään kuin mausteena. Suhde 1 vanha ja 3-4 uutta tai vastaavasti toisin päin on melko mukava yhdistelmä. Pelkästään yhdellä eriparisella tai erityylisellä esineellä, ei kerroksellisuutta vielä saada aikaan, vaan yhdistelmä näyttää helposti vahingolta. 

 

 

Muista jättää esineiden ympärille myös ilmaa, jolloin kokonaisuus ei vaikuta levottomalta. Kun tavaroita ei ole liikaa, ne pääsevät myös kauniisti esille. Silmä tarttuu näin paremmin yksityiskohtiin ja kauniit esineet saavat täten arvoisensa huomion. Lopuksi vielä kokeile, yhdistele ja kokeile uudelleen – näin löydät varmasti sen omaan silmään sopivimman kokonaisuuden.

 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki