Messustailauksia

Viime viikko ja viikonloppu hujahtivat ohi hieman erilaisen projektin parissa, kun työnalla oli messulavan stailausprojekti.

 

Viime viikolla sivusinkin aihetta vuosittain Uudessakaupungissa – tuttavallisemmin Ukissa – järjestettävistä Minifarmi & Kukkamessu- suurtapahtumasta, jonka päälavan ilmeen suunnittelusta vastasin tänä vuonna. Koska lavan stailauksen aiheena oli piha ja sen trendit, suunnittelin tilan näyttämään talon kylkeen istutetulta terassilta.

 

Homma alkoi raakalautaseinien pystytyksellä ja maalaamisella sekä terassin rakentamisella. Ulkoverhouksen väriksi valitsin mustan, joka on yhä suositumpi sävy etenkin loma-asuntojen seinissä sekä piharakentamisen yksityiskohdissa, kuten pergoloissa, aidoissa kesäkeittiöissä jne. Mustien seinien pariksi terassilauta valikoitui harmaan sävyiseksi. Se on melko armollinen väri lian suhteen eikä kuumene auringossa samalla tavoin kuin tummemmat sävyt. Se sointuu myös hienosti pariksi mustan kanssa ja antaa tilaa muille sävyille kalustuksessa ja tekstiileissä.

 

Kalusteiksi valikoituivat Parolan Rottingin West Coast-kalusto sekä Adean The Botanic Shelf. Luonnonmateriaalien lisääntyminen jälleen myös ulkokalusteissa ilahduttaa suuresti, vaikka rottinki säilyykin hyvänä pitempään vain katetuilla terasseilla. Viherkasvit viihtyvät hyvin ulkona kesäisin ja tykkäänkin sekoitella niitä perinteisten kesäkukkien kanssa. Lavalle päätyivät nyt niin trendikkäät banaani, lyyraviikuna ja käpypalmu sekä pienemmät kissus ja aralia. Muutama sininata ja ihanalta tuoksuva laventeli viimeistelevät tyylin ja avot – olo on kuin tropiikissa. Kunhan vain ilmat vielä jatkaisivat lämpenemistään!

 

Somisteina ja suojaruukkuina toimivat vanhat, puiset pullokorit sekä juutista punotut korit. Matto on iso juuttimatto, joka kestää myös säärasitusta jonkin verran. Katetuilla tai edes hieman suojaisammalla terassilla se kestää oikein hyvin pitempäänkin.

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki