Mausteisia Afrikan sävyjä sisustuksessa

Pikkuruinen kakkoskotimme sai syksyisiä sävyjä yllensä uusien tekstiilien avulla.


Muutama vuosi sitten Afrikan matkallamme ihastuin maanläheisiin ja mausteisiin sävyihin sekä etnisiin koristeaiheisiin niin paljon, että niitä alkoi näkyä kotonamme pieninä ripauksina. Nyt kun itämaiset vaikutteet ja vahvat värit ovat muutenkin erityisen trendikkäitä, oli helppo löytää sopivia sisustuselementtejä päivittämään myös pikkuruista kakkoskotiamme.


Helpoiten kodin saa syyskuosiin asustamalla sohvan uusilla koristetyynyillä ja ostinkin pari uutta tyynynpäällistä H&M Homesta koristamaan vanhaa, kaarevaa samettisohvaamme. Samasta paikasta löysin edullisia, puisia naulakoita, jotka asensin sängyn yläpuolelle.

Koska kakkoskotimme on vuokra-asunto, emme halua porata seiniin mielin määrin reikiä ja käytinkin naulakoiden kiinnittämiseen isoja Command-kiinnityspaloja. Niiden avulla voi kiinnittää seiniin vaikka tauluja ilman nauloja tai ruuveja, mutta tietenkään mitään hurjan painavaa ei kannata palojen varaan kiinnittää. Nämä naulakot ovatkin enemmän pieniä koriste-esineitä ja kasseja varten kuin vaatteita, mutta yllätyin kuitenkin, miten raskaan taakan ne pystyivät irtoamatta kantaa, kun koemielessä niitä rasitin.

Ruokapöytä sai yllensä samassa päivityksessä tumman liinan ja miten pieni asia voikaan saada aikaan noin paljon lisää kodikkuuden tunnetta. Pöydän yläpuolelle kiinnitettiin samalla pari Artekin hyllyä astioita varten, pienessä kodissa kun ei turhia säilytystiloja tuppaa olemaan. Nämä hyllyt meillä olikin jo ennestään, mutta ne olivat jääneet käyttämättömiksi varsinaisessa kodissamme, joten maalasin ne vain uudelleen ja nyt ne sopivat hienosti tänne kakkoskotiin. Hyllyt sentään porasimme seinään, ihan niin paljon en teippiin luota, hah!

Pieniä asioitahan nämä olivat, mutta miten paljon kotoisammalta koti tuntuikin heti näiden pienten päivitysten jälkeen. Nyt sytytän kynttilät ja käperryn sängylle tuon ihanan pienen karvakasan viereen. Antaa sataa vaan!

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki