Materiaaleja maailmalta

Taannoiselta lomamatkalta jäi käteen ihanien lomamuistojen ja rentoutuneen mielen lisäksi roppakaupalla inspiraatiota. Hotellien ja ravintoloiden sisustukset sekä etenkin niiden naistenhuoneiden värit ja pintamateriaalit olivat kiinnostavia ja kuvailinkin niitä ahkerasti.

Meillä Suomessa käytetään pääsääntöisesti wc:n seinissä laattaa, mutta näin ei suinkaan tarvitsisi olla. Jos wc:n kanssa samassa tilassa ei sijaitse suihkua, voi pintamateriaaleja valita suhteellisen vapaasti ilman pelkoa kosteusrasituksesta. Toki altaan ja wc-istuimen taakse kannattaa valita helposti puhdistettavia ja kosteutta kestäviä materiaaleja, mutta muilla seinillä kestää herkempikin materiaali.

Tämän pikkuruisen, mutta viehättävän wc:n seinät ja lattiat olivat yhtenäistä, melko raakaa kivimäistä valupintaa, mutta sen pariksi valittu öljytty tiikki allaskalusteessa sekä wc:n ovessa lämmitti ja pehmensi yleisilmettä kivasti. Ankaraa, mutta ah niin puhuttelevaa ja minimalistista muotokieltä. Värikäs protea maljakossa, tuo tilaan pehmentävää naisellisuutta. Kehyksetön, takaa valaistu peili näyttää leijuvan ilmassa ja sopii hyvin ilmavaan minimalismiin. Mikäli harkitset vastaavanlaista valupintaa kotisi wc:n seiniin tai lattiaan, kannattaa pinta suojata ennen käyttöönottoa hyvin esimerkiksi värittömällä saunasuoja-aineella, jolloin sitä on jatkossa helpompi puhdistaa.

 

Toisessa, huomattavasti isommassa ja tunnelmaltaan aavistuksen hienostuneemmassa naistenhuoneessa oli lattiassa käytetty sekä isoa, suoralinjaista laattaa, että sisääntulon kuivassa osuudessa ennakkoluulottomasti kalanruotoparkettia. Seinät olivat puolestaan päällystetty ylellisesti silkillä. Nämä runsastekstuuriset tekstiilitapetit ovat suosittuja muualla maailmassa ja meilläkin näitä mallistoja on myynnissä jo muutamia. Rakastan!

Kauniina yksityiskohtina naistenhuoneessa oli taidetta, kukkia, kosteusvoiteita sekä luksuksentuojana paperipyyhkeiden sijaan, somasti koreihin taitellut pikkupyyhkeet. Käytetyt pyyhkeet laitettiin roskisten sijaan bambukoreihin odottamaan pesua.

 

Vaikka toiminnallisuus onkin tärkeää, ei estetiikan merkitystä pienissäkään arjen asioissa kannata väheksyä. Inspiroiduitko?

 

-tuija-

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki