Maalisävypoimintoja hortensioiden innoittamana

Tummien maalisävyjen hämyinen salaperäisyys on vallannut mieleni kerta heitolla ja viikonloppukukiksi hankittujen hortensioiden upeat munakoison sävyt saivat minut jälleen selailemaan maalikartastoa.

 

 

Miten hurmaavia sävyjä ovatkaan Tikkurilan Tunne-värikartan sävyt H417 – Näsiä, S489 – Vulkaniitti, S471 – Etruski ja etenkin sävyt M425 – Punajuuri ja X501 – Munakoiso, saivat miettimään jo huonetta, minkä seinät voisin maalata uudelleen.

 

 

Myös englantilaisen Farrow & Ballin kartastosta löytyi houkuttelevia vaihtoehtoja. Farrow & Ball valmistaa maalinsa laadukkaista raaka-aineista omalla tehtaallaan Englannissa. Maalit ovat tunnettuja hienostuneista värisävyistä ja kauniista mattapinnasta. Valikoimasta löytyy sekä ulko- että sisämaaleja ja näihin sopivat pohjamaalit. Kaikki Farrow & Ball-maalit ovat ympäristöystävällisiä. Kimpun innoittamana poimin malleiksi sävyt Dead salmon, Brinjal, Tanner’s brown ja Pelt. Näistä kaksi viimeksi mainittua voisi päätyä myös meidän seinälle.

 

 

Mikäli haluat tavallista maalia elävämpää pintaa, voit kokeilla maalata seinät vaikka kalkkimaalilla. Kalkltir -maali on islantilainen ympäristöystävällinen luonnon tuote, jolla saadaan betonimainen ja elävä pinta. Raaka-aineita ovat: vesi, kalkki ja väripigmentit. Maali soveltuu sisä- ja ulkokäyttöön sekä kalustemaalaukseen.

 

 

Kalklitir myydään kauniissa paperipusseissa jauheena (1 kg). Pussi sekoitetaan 1, 7 litraan vettä. Yhdestä pussista saadaan 2 litraa valmista seosta jonka riittoisuus on 8-12 m2 yhteen kertaan maalattuna. Parhaimman lopputuloksen saa, kun pinta käsitellään kahteen kertaan. Eli pussillisella maalaa kahteen kertaan 6m2. Maalaukseen on käytettävä leveää pensseliä (ei telaa). Kuvaan on poimittu sävyt (vasemmalta oikealle) Lino, Zinco, Leo, Granit, Antique rose, Mauve, Emma, Marie primo, Marie secco, Gobalto, Simlycity, Linda, Calce ja Oliva.

 

 

Löytyikö suosikki?

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki