Liukumäellinen ”wau” asunto Ukrainassa

Kiovalainen Ki Design suunnittelutoimisto (Kateryna Goriaieva, Oleksandr Malyi ja Baranova Anatolia) teki suunnitteluprojektin asuntoon, joka sijaitsee vuonna 1917 rakennetussa kerrostalossa Harkovan kaupungissa Ukrainassa. Kaksikerroksinen asunto, jossa on 212 neliötä, sijaitsee talon ylimmässä kerroksessa

Asiakkaiden toivomus Ki Design toimistolle oli, että asunto ei saisi missään tapauksessa olla tylsä ja siinä pitäisi olla ”wau” elementtejä.

 

Asunnon alkuperäiset portaat olivat Ki Designin mukaan epäkäytännölliset, joten vanhat portaat poistettiin ja uudet sijoitettiin toiseen paikkaan.

 

Portaiden uusi paikka mahdollisti keittiön avaamisen olohuoneeseen.

 

Avonaisuudesta huolimatta keittiö muodostaa tilassa oman nurkkauksen, jonka läheisyyteen jää kätevästi ruokailutila.

 

Asunnon ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat olohuone avokeittiöineen, ruokailutila ja kaksi erillistä huonetta tuleviksi lastenhuoneiksi.

 

Toisesta kerroksesta löytyy päämakuuhuone, jonka vieressä on tilava vaatehuone.

 

Päämakuuhuoneeseen on yhdistetty myös tilava kylpyhuone.

 

Toisessa kerroksessa sijaitsee myös vierasmakuuhuone, johon kuuluu oma vessallinen suihkuhuone ja työhuone. Molemmat tilat kylpevät kattoikkunoiden ansiosta runsaassa luonnonvalossa.

 

Arkkitehdit sijoittivat toiseen kerrokseen myös erilaiset tekniset tilat kuten muun muuassa taloushuoneen.

 

Liukumäen sijoittaminen asuntoon osoittautui Ki Designin mukaan teknisesti haastavaksi, jonka toteuttamista he rakentajien kanssa pitkään pohtivat. Arkkitehdit tekivät liukumäestä yksi yhteen mallinnoksen ollakseen täysin varmoja lopullisen version sopivuudesta ja mitoista. Vaivannäkö kannatti, koska liukumäki on epäilemättä juuri se ”wau” elementti, jota asukkaat kotiinsa niin toivoivat.

 

www.kidesign.com.ua