Leikkikenttänä Ravintola Hukkatila

Kun yhden illan gourmet ravintola toteutetaan yllättävässä paikassa; se huumaa. Uniikki kokemus sisältää paljon yllätyksiä, yhteisöllisyyttä, taidetta, mutta ennen kaikkea loistavaa ruokaa rennossa ympäristössä.

 

Säännöllisen epäsäännöllisesti järjestettävä Ravintola Hukkatila imaisi minut mukaansa kaksi vuotta sitten. Olet ehkä kuullut tästä poikkitaiteellisesta konseptista, jossa pyritään hyödyntämään luovasti kaupunkien hukkatiloja ja ravitaan kaikkia aisteja.

Kokki Jyrki Tsutsunen yhdessä tuottaja-aktivisti Jaakko Blombergin kanssa ideoivat konseptin Ravintola Hukkatila ja tekivät pian ensimmäisen illan Jaakon kotona. Nopea suosio yllätti ja kaikki halusivat tätä lisää.

Tässä vaiheessa minä astuin mukaan, kun huomasin, että sisustuksella voi myös vahvistaa kokemusta illasta.

 

 

Visualisoin tapahtumatilojen ilmeen ja toteutan sen kierrätyksen ja kekseliäisyyden avulla. Improvisointi on myös tärkeä työvälineeni. Se mahdollistaa uusien luovien ratkaisujen syntymistä. Hukkatilassa suunnittelija on eräänlainen ongelmienratkoja, vaikka todellisia ongelmia ei ole. Käsikirjoitusta illasta tai pohjapiirustusta tilasta ei tarvita. Oli lopputulos mikä tahansa kaikki on tehty oikein.

Ravintola Hukkatilan sisustuksessa toimitaan tilan ja kalustuksen ehdoilla. Mahdollisen vierailevan taiteilijan työt inspiroivat sisustusteemaan. Tila on harvemmin ravintola, joten etukäteisjärjestelyjä on tehtävä. Kalusteet löydetään yleensä tapahtumatilasta, mutta muutamia kertoja puuttuvia pöytiä ja tuoleja on kannettu kotoa.

Tila sisustetaan tapahtumapäivänä tai korkeintaan päivää aiemmin. Jännittävintä on tarttua nopeaan intensiiviseen työhön vain pienen aavistuksen kanssa, millainen lopputulos tilasta ja illasta syntyy.

 

 

Ravintola Hukkatilasta on jossain määrin kehittynyt minulle leikkikenttä, jossa saan vapaasti kokeilla erilaisia materiaaleja ja ideoita sisustuksessa ja kattauksissa.

Viime viikonloppuna Ravintola Hukkatilan Kevätjuhlassa taiteilija Sampsa Indrénin taidokkaat piirustukset luonnosta löytyneistä raadoista ja minun spontaanisti ideoimat risupuut loivat ironiaa kevään juhlasta.

Hyödynsin tilasta löytyneitä naulakoita, joihin sidoin vanhoilla sukkahousuilla puista pudonneita oksia.

 

Lisäksi ompelin taskut vanhoista kirjansivuista ruokailuvälineille. Tasku koristeltiin oksalla ja sukkahousun suikaleella.

 

 

Konseptissa ei olla vaativia, vaan luotetaan aitoon hukkatila-henkeen.

Miinuspuolena on viime hetken kiire, enkä yleensä ehdi kuvata lopputulosta.

Tutustu Ravintola Hukkatila –konseptiin ja kuvaajien valokuviin Facebookissa ja tule tietysti vieraaksemme!

 

Ravintola Hukkatila Facebookissa.