Lego House Tanskassa – unelmien kohde eri-ikäisille legofaneille

Syksyllä 2017 Tanskan Billundissa avasi ovensa LEGO House, jota kutsutaan myös nimellä ”Home of the brick” eli legopalikoiden koti. Talo on kooltaan 12 000 neliömetriä ja sieltä löytyy 25 miljoonaa legopalikkaa.

Oletko koskaan miettinyt, miltä tuntuisi käydä legoista rakennetussa talossa? LEGO-talo tarjoaa vierailijoilleen juuri tälläisen kokemuksen.

Talon suunnittelija on tanskalainen arkkitehtitoimisto Big, jonka mukaan talo on ylistys legopalikoiden rajattomille käyttömahdollisuuksille.

Yläpuolelta katsottuna rakennus muistuttaa väriltään ja muodoltaan erilaisia legopalikoita.

Sivulta katsottuna LEGO-talon julkisivu on neutraalin valkoinen, eikä se erotu ympäristöstään sen kummemmin.

Legofiilikseen voi päästä taloon sisään menemättäkin. LEGO-talon legopalikoita muistuttavilla ulkoportailla on mukava istuskella tai harrastaa vaikkapa liikuntaa.

 

LEGO-talon sisätiloista löytyy legopalikoiden iloisen kirkkaita sävyjä sekä pienessä että isossa mittakaavassa. Talossa on neljä Experience Zones -nimistä vyöhykettä, jotka on jaettu legopalikoiden perussävyjen mukaisesti – punaiseksi, vihreäksi, siniseksi ja keltaiseksi.

Vihreä on tarinoiden ja roolipelien vyöhyke – täällä voit koota omia legohahmoja, tutkia legosaaria tai tehdä oman legoelokuvan.

Tämä noin 15 metrin korkuinen Tree of Creativity -puu edustaa yhtä maailman ikonisinta legopalikkaa ja se löytyy LEGO-talon Masterpiece-galleriasta.

Masterpiece-gallerian vaikuttavat dinosaurukset – miten sellaisia voi rakentaa legoista?

LEGO järjesti yhdessä Airbnb:n kanssa kilpailun, jonka voittaja saa viettää yhden yön LEGO-talossa perheenjäsentensä tai kavereidensa kanssa. Kilpailuun pystyi osallistumaan Airbnb:n sivuilla LEGO-talon kohdalla vastaamalla kysymykseen; mitä sinä ja perheenjäsenesi rakentaisitte, jos saisitte äärettömän määrän legopalikoita.

Kilpailu, jonka ilmoittautumisaika umpeutui viime viikolla, oli rajattu vain tiettyjen maiden asukkaisiin. Suomea näiden maiden joukossa ei ollut kansallisten säädösten vuoksi. Joka tapauksessa yksi onnekas perhe tai kaveriporukka viettää jo 24. marraskuuta yön LEGO-talossa. Makuupaikka sijoittuu valtavan legokosken alle, vaikka kyseisenä yönä tuskin jää juurikaan aikaa nukkumiselle.