Lastenhuoneen sisustus kierrätyskalustein

Kierrätyskalusteet saattavat kuulostavat monen korvaan hieman nuhjuisilta ja niillä sisustaminen ei välttämättä ole ensimmäinen mielessä käyvä vaihtoehto. Postauksessa tänään esiintyvä pienen pojan huone osoittaa kuitenkin, että käyttämällä vanhaa uuden sijasta, voidaan saavuttaa ihan yhtä tyylikäs ja viimeistelty lopputulos kuin uusillakin kalusteilla.

 

Huoneen väriksi valikoitui harmaaseen taittava vihreä, jolla maalattiin yksi huoneen seinistä. Kaverikseen seinä sai valkopohjaisen Ferm Livingin Half moon mint -tapetin, jossa on leikkisyyttä, mutta kuvio kestää aikaa olematta liian lapsekas. Kaikki huoneen kalusteet ostettiin käytettyinä nettihuutokaupoista tai osto-ja myyntipalstoilta. Koska pienimmille lapsille tarkoitettujen kalusteiden käyttöikä on yleensä melko lyhyt ja täten kalusteet säilyvät hyväkuntoisina, on järkevää tutkia myös käytettyjen kalusteiden tarjontaa. Hoitopöytä sekä vuode ovat jo myynnistä poistunutta Ikean Leksvik-sarjaa, mutta niitä liikkuu käytettyinä vielä hyvin.

 

Sängyn yläpuolelle hyllyiksi kiinnitettiin vanhoja, puisia laatikoita, jossa majailee pehmoleluja ja kirjoja. Leluja varten on myös lattialla iso Tine K:n kori, johon on helppo koota illalla ympäriinsä seikkailevat tavarat. Vaatteita säilytetään, paitsi hoitopöydän laatikoissa, myös huoneen toiselle seinustalle jäävässä liukuovikaapistossa. Kauneimmat ja tai käytetyimmät vaatekappaleet voivat olla esillä vanhan hyllyn alle kiinnitetyissä koukuissa. Ikkunan eteen sijoitettuun vanhaan pulpettiin mahtuu aikanaan piirtelemään myös sisarus tai kaveri. Nämä vanhat pulpetit ovat pienen huoneen pelastus, nekun mahtuvat hurjan pieneen tilaan, tarjoten kuitenkin piirustuspaikan kahdelle. Lopullisen silauksen huoneeseen tuovat tietysti aikanaan lapsen omat tavarat ja lelut, jolloin siitä tulee viimeistään asujansa näköinen.

 

Söpöt verhot teetettiin pellavasta ja vihreästä pallokankaasta. Verhon malli on rullaverho, jonka kiinnitys tehtiin purjerenkaiden läpi menevillä tampeilla. Lisäksi verho ommeltiin vuoritettuna, jolloin vihreän kankaan printti erottuu selvästi, eikä auringon valoa syö kuviota näkymättömiin.  Kattovalaisin on Lundian valkoinen Halo small, joka ei häikäise alhaaltakaan päin katsottuna ja jonka valoteho on loistava. Valaisin on lisäksi umpinainen, jolloin turvallisuus riskiä ei pääse syntymään, vaikka lasten leikeissä nallet ja tyynyt välillä lentelevätkin kattoa myöten.  Valaisimen eleetön muotokieli mahdollistaa valaisimen käytön myöhemminkin vaikka työ- tai makuuhuoneessa.

 

-tuija-

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki