Kuvittajan koti São Paulossa

Arkkitehdit Claudia Bresciani ja Júlia Risi suunnittelivat Brasilian São Pauloon viihtyisän asunnon kuvittajalle, jolle koti on samalla myös työhuone.

Ennen remontin aloittamista oli kiinteistön kunto arkkitehtien mukaan huono – se vaikutti jopa hylätyltä. Asunnossa oli myös monia erillisiä pieniä huoneita, jotka tekivät tilasta tunkkaisen ja hämärän.

 

Claudia ja Júlia poistivat remontin yhteydessä muutamia väliseiniä joten tilasta tuli avara ja valoisa. Asunnon alkuperäinen kalanruotoparketti säilytettiin ja kunnostettiin. 

 

Keittiö, ruokailutila ja olohuone ovat samassa avoimessa tilassa. Iso ruokapöytä rajaa kuvitteellisesti oleskelutilan ruokailualueesta. 

 

Keittiö koostuu kaappiblokista ja keittiösaarekkeesta. 

 

Keittiön yhteen seinään jää kiva komero, joka on sisältä maalattu turkoosiksi. 

 

Yksi keittiön seinistä on maalattu mustalla liitutaulumaalilla. Keittiössä ja märkätiloissa on lattiamateriaana harmaaruutuinen kaakeli. 

 

Keittiökaapit kuten saarikin ovat teetetty männystä ja maalattu pinkiksi sekä valkoiseksi. Lasitettu keittiösaari toimii sekä työtasona että ruokapöytänä, jos kiireessä ei ehdi käyttämään isoa oleskelutilan puolelle jäävää ruokapöytää. 

 

Työstudio erottuu oleskelutilasta lasisen luukkuportin avulla. Asukkaan toiveena oli, että studion voi tarvittaessa eristää olohuoneesta. 

 

Lasiportti erottaa tarvittaessa työ- sekä oleskelutilan vähentämättä kuitenkaan tilan valoisuutta. 

 

Olohuoneen ikkunaseinässä kulkee betonipenkki, joka on samalla kätevä säilytyspaikka. 

 

Kuvat olohuoneen seinällä ovat asukkaan tekemiä. 

 

Työhuone on rento, viihtyisä ja valoisa. Alkuperäisen kunnostetun kalaruotoparketin keskellä kulkee kaistale kirjavaa kivilaattaa. 

 

Runsaat viherkasvit kaikkialla asunnossa tekevät tilasta rennon ja viihtyisän. 

 

Vanhasta makuuhuoneesta tuli remontin myötä tilava ikkunallinen vaatehuone, joka on suorassa yhteydessä nykyisen makuuhuoneen ja myös pesutuvan kanssa. 

 

Asunnon märkätilat uudistettiin remontin yhteydessä. 

 

Tavoitteena oli saada niihin avaruutta ja valoa. 

 

Kuvat: www.pedrovannucchi.com