Kuulaan sininen ullakkoasunto Tukholmassa

Tämä kaunis pehmeän sävyinen ullakkoasunto Tukholmassa Södermalmin kaupunginosassa on kansainvälisesti tunnetun ruotsalaisen NOTE-suunnittelutoimiston ensimmäinen kotisuunnitteluprojekti.

NOTE-suunnittelutoimisto luo designstrategioita, graafista suunnittelua sekä huonekaluja. NOTE on suunnitellut huonekaluja muun muassa sellaisille tunnetuille valmistajille kuten Menu, La Chance, Zero ja Punt.

 

Asunnossa on tilaa yli 200 neliötä ja se sijaitsee 1930-luvun talossa. Sekä taloa että ullakkoasuntoa oli vuosien kuluessa useasti saneerattu ennen kuin tuli NOTE-toimiston vuoro.

 

NOTE puhdisti tilan kaikesta ylimääräisestä niin materiaalien, värien kuin muotojen osalta tavoitteena luoda rauhallinen ja hillitty tunnelma.

 

Yksi asunnon suunnitteluideoista on sinisten matalien kaappien sijoittelu seinien viereen – ne muodostavat horisontaalisen linjan tilassa.

 

Toisaalta siniset kaapit merkitsevät korkeuden, josta sisäkatto alkaa.

 

Tilan keskellä on betoninen takka. Vinokattoisen ullakkoasunnon syvennykset on hyödynnetty säilytystilana.

 

Takan rapattu pinta on elävästi monisävyinen.

 

Tilassa ei ole yhtään valkoista pintaa. Kaikki seinät on maalattu hennon aprikoosin pinkiksi ja beigeksi. Yhdistettynä sinisen kiinteän kaluston kanssa ne luovat miellyttävän kuulaan tunnelman.

 

NOTE-toimiston mukaan inspiraatiolähteenä asuntoa suunniteltaessa oli ruskea kashmirtakki, hiekansävyiset tennarit sekä Rooman Piazza.

 

Asunto on sisustettu enimmäkseen NOTEn suunnittelemilla huonekaluilla. Sininen lasipöytä edustaa La Chancen ja sohva ruotsalaisen Fogian tuotantoa.

 

Teräksestä taitellut portaat vievät parvelle.

 

Sieltä aukeaa näkymä ruokailutilaan.

 

Portaat näyttävät tilassa ilmavilta.

 

Asunnossa ei ole mitään ylimääräistä – materiaalit ja muodot ovat hillittyjä ja levollisia.

 

Kuulaasti sinertävässä makuuhuoneessa vallitsee levollinen tunnelma.