Kukkakakkuja koristeeksi kesän juhlakattauksiin

Kesäinen juhlakausi alkaa perinteisesti siitä, kun ylioppilaat ja ammattiin valmistuvat päättävät opintonsa. Näyttävyyttä kattauksiin saa aina kukilla, mutta tällä kertaa asettelin kukat maljakoiden sijasta suoraan tarjoiluvadeille.

Aidot kukat tuovat juhlapöytään väriä ja ylellisyyttä, mutta aina ei tarvitse mennä perinteisellä linjalla, vaan persoonan voi antaa näkyä myös juhlakattauksissa. Kaivoin esiin kauneimmat tarjoiluastiani ja kokosin niille erilaisia kukkakakkuja oasis-sienten avulla. Kukka-asetelmien tekoon tarkoitettuja oasis-sieniä saa erimallisina mm. kukkakaupoista.

Aloitin koristelun asettelemalla hyvin kastellun, rengasmallisen oasis-sienen lasisen kerrosvadin kahdelle alimmalle tasolle. Sen jälkeen katkoin ruukkuruusuista sekä atsaleasta terävällä veitsellä kukinnot irti siten, että niihin jäi vartta pari senttiä. Painelin kukat kiinni sieneen aloittaen ulkoreunoilta ja siirtyen sieltä kohti keskustaa. Sisäkaarteeseen ei kukkia tarvinnut juuri laittaa, koska ylempi kerrosvati peitti näkyvuuden keskelle. Toisen tason atsaleakakku muodostui samalla tavalla. Ylimmän tason pientä kakkua varten taas leikkasin suorakaiteen mallisesta sienestä sopivan kokoisen palan, jonka reunat pyöristin ennen kukkien laittoa paikalleen.

Pitkänmallisen ”voileipäruusukakun” sekä valkoisista atsaleoista koostuvan ”kermakakun” tein niin ikään leikkaamalla tiiliskivenmallisista sienistä sopivat palat. Muista kastella sienet runsaassa vedessä ämpärissä ennen käyttöä. Mikäli sienen sisus jää kuivaksi tai sinne jää kuivia ilmakuplia, kuihtuvat kukat asetelmassa nopeasti. Vain mielikuvitus on rajana näitä kukkaherkkuja tehdessä ja myös luonnonkukkia voi käyttää leikkokukkien sijasta. Runsaus ja volyymi saavat aikaan näyttävyyttä ja persoonallisuus on taattu. Nämä kakut on ehkä parempi sijoittaa erikseen jälkiruokapöydästä vaikka astia- tai lahjapöytään, ettei kukaan erehdy nappaamaan niistä oikeasti palaa.

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki