Kranssitalkoot

Kranssit kuuluvat vahvasti jouluun ja malleja löytyy niin runsaan, kuin minimalistisemmankin maun omaaville mielin määrin valmiina. Koska olen kuitenkin kruunaamaton DIY-kuningatar, väännän kranssitkin tietysti omin pikkukätösin. Tänä vuonna ihastuin erityisesti ohueen ja koruttomaan kranssimalliin joten kokosin omani eukalyptuksenoksista. Väänsin tukevasta rautalangasta ensin haluamani kokoisen renkaan, jonka jälkeen kiinnitin pienillä rautalanganpaloilla neljä eukalyptuksenoksaa kaartumaan limittäin ympyrän muotoon.

Krassi pääsi koristamaan kaakeliuunimme edustaa ja koska eukalyptuksenoksat eivät varista lehtiä kuivuttuaankaan, on se hyvä materiaali juuri tällaiseen lämpimään paikkaan. Mikäli eukalyptuksenoksia ei kukkakaupastasi ole saatavilla, yhtä kevyeen muotokieleen pääsee käyttämällä oliivipuunoksia tai vaikka puolukanvarpuja. Takan manttelin koristelin kuusenhavuilla ja lehtikuusen kuivanneilla oksilla sekä pienillä kävyillä.

Kranssin kyytiin lennähti myös ruskeasta voimapaperista taiteltu origamipapukaija. Viime talvena hurahdin erilaisiin origameihin ja väänsin niitä youtube-videoiden avustuksella useana iltana. Kärsivällisyys ei kuitenkaan ole hyveeni ja niinpä lopputulos ei koskaan ollut alkuperäisen veroinen. En kuitenkaan raaskinut heittää aherruksiani poiskaan, joten tuossa kranssin kyljessä se saa nyt nököttää ja esittää omaa joulukuvaelmaa. Vaikka papukaija ei nyt tunnetuin joulunsymboli olekaan, sopii ruskea voimapaperi kauniisti yhteen luonnollisten materiaalien kaveriksi. Origamipeuraa en edes yritä taitella!

Toisen kranssin väänsin tv-huoneen vanhoihin parioviin. Kieputin pieniä tuijanoksia rautalangasta väännetyn kehän ympärille kukkateippiä apuna käyttäen. Vihreän värinsä ansiosta kukkateippi ei erotu havujen lomasta jos niin haluaa, mutta itse kiersin teippiä suoraan oksien päälle, koska halusin kranssista tuollaisen sileän, tuuhean version sijaan. Teipin pienoisella asettelulla, lopputulos olisi ollut hieman siistimpi ja ammattimaisemman oloinen, mutta mitä minä mainitsin jo siitä kärsivällisyydestä. Jatkojalostaahan tätä voisi loputtomiin. Kiinnittämällä kuumaliimalla tai rautalangalla kranssiin joulupalloja, silkkinauhaa tai vaikka käpyjä, saa kranssista aina omannäköisen.

Kranssitalkoisiin siis!

-tuija-

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki