Kirjavien kivilattioiden asunto Barcelonassa

Espanjalainen Nook-arkkitehtitoimisto teki saneeraussuunnitelman kolmelle asunnolle, jotka sijaitsevat Barcelonan Goottilaiskorttelissa historiallisessa kerrostalossa. Kyseinen asunto oli viimeinen kolmesta suunnitellusta, joten arkkitehdit käyttivät siinä hyväksi kahdessa aikaisemmassa asunnossa onnistuneita ratkaisuja.

Asunnon uudessa pohjaratkaisussa olohuone avokeittiöineen sijaitsee kadun ja makuuhuone pesuhuoneineen sisäpihan puolella.

 

Makuuhuoneesta pääsee myös avaralle parvekkeelle

 

Arkkitehtien tavoite oli säilyttää tilan historiallinen tunnelma nykyajan mukavuuksista tinkimättä. Asunnon lattiapintaa peittää koko ulottuvuudessaan alkuperäinen kirjava kivilattia.

 

Keittiö-olohuoneen yhdessä seinässä on jätetty näkyviin kerrostuma, joka paljastui sieltä remontin yhdeydessä vanhoja viimeistelymateriaaleja poistettaessa. Myös upeat kattopalkit ovat asunnossa alkuperäisiä.

 

Kivilattiassa näkyy samassa tasossa kulkevat puulistat – ne osoittavat remontin yhteydessä poistettujen väliseinien paikkaa.

 

Makuuhuoneen vaatetankoon on integroitu valolähteet joten se toimii myös valaisimena.

 

Pesuhuone on yhdistetty makuuhuoneen kanssa – niitä erottaa toisistaan vain matala kaakeliseinä.

 

Pesuhuoneen puoleisessa seinässä sijaitsee lavuaari, jonka ylle on ripustettu metalliset hyllykuutiot.

 

Kyseisiä hyllyjä voi käyttää sekä pesu- että makuuhuoneen puolelta.

 

Hyllyjen väliin on paikoitettu kekseliäästi metalliverkko, joka estää esineitä putoamasta jommalle kummalle puolelle.

 

Vessa- ja suihkuhuone sijaitsevat pesuhuoneen takana ja niiden edessä kulkee liukuovi. Vessaan pääsee myös eteisen kautta, joten vieraiden ei tarvitse mennä sinne  päämakuuhuoneen kautta.

 

Suihkuhuoneen kaakeleiden väri sopii hyvin yhteen keittiö- ja makuuhuoneen seinän sinisen sävyn kanssa.

 

www.nookarchitects.com