Kierrätyskalusteilla sisustettu kakkoskoti

 

Helsingin kakkosasunnon sisustus alkaa pikkuhiljaa olla valmis, ja koska kaikkea ei aina mielestäni tarvitse ostaa uutena, olenkin surutta kierrättänyt täällä vanhoja kalusteitamme. Vaikka kalusteet ovat vanhat, niiden uudenlainen yhdisteleminen saa sisustuksen tuntumaan raikkaalta, ja muutamat pienet uudet somisteet viimeistelevät tämän kodin hengen omanlaisekseen.

Pehmeä ja rento pellavahuppuinen sohva oli asunnon ainut uusi hankinta ja siitä kerroinkin jo viimeksi täällä.

Ykköskodissamme aiemmin ruokapöydän virkaa toimittanut Biedermeier-pöytä jäi hetkeksi Uudessakaupungissa virkavapaalle, kun löysin kirppikseltä tämän marmorikantisen ihanuuden, mutta nyt sympaattinen pöytä sai jatkoaikaa sohvapöytänä kannen tuunauksen ja pienen madallusoperaation jälkeen.

Aiemmin kierrätyskeskuksesta hankitut safarituolit siirtyivät myös tänne ja niiden hieman elämää nähnyt habitus sopiikin hyvin yhteen pöydän ja sohvan kanssa.

 

 

Kattovalaisimen varjostin ei oikeasti ole tarkoitettu tuohon toimeen, vaan on kai jonkin sortin hattu tai ehkä jopa kori, mutta minusta se luo hauskan tunnelman huoneeseen ja päästää hyvin valon lävitseen seinille asti, joten olkoon nyt varjostimena. Toinen humoristinen elementti sisustuksessa on kipsipatsas, jonka alle mieheni rakensi jämälevyistä pylvään. Huomasin muuten nyt vasta patsasta sivulta katsoessani, että se taitaakin olla naisen pää eikä miehen, kuten olen tähän asti luullut.

 

 

Leveät ikkunalaudat palvelevat kivasti erilaisten asetelmien alustana ja kävinkin keräämässä rannalta maljakkoon muutaman maahan pudonneen, koristeellisen puunoksan. Sorruin myös ostamaan jotain uutta somistetta ja ihanasta Proloquesta tarttui mukaani pieni käsintehty suitsuketeline sekä rasiallinen suitsukkeita. Tuoksut ovat aina olleet olennainen osa kotiamme ja niin myös täällä. Muistelen lämmöllä aiemmin tapahtunutta hetkeä, jolloin poikamme hyvä ystävä kertoi kiinnittävänsä nykyisin omassa kodissaan huomiota tuoksuihin, koska meillä oli aina tuoksunut niin hyvältä hänen siellä käydessään – en kestä <3

 

Säilytyskalusteena olohuoneessa toimii kaksi Ikean mäntyistä IVAR-kaappia, jotka maalasimme ja kiinnitimme seinään vierekkäin. Niiden päälle, kääntyvään seinätelineeseen, asensimme pienen television sekä kehystetyn näyttelyjulisteen. Ai niin ja matto, sekin on vanha paimentolaismatto, jonka kerran tuunasin muistuttamaan marokkolaista Beni Ouarain -mattoa. Ohjeet löytyvät täältä!

 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki