Kevään uutuuksia sisustusrintamalla

Maaliskuussa aurinko jo paistaa useimpina päivinä ja sen myötä monella sisustuskärpänen heräilee talvisesta horroksestaan. Ihania uutuuksia, niin materiaaleissa kuin kalusteissakin, on sadellut monelta eri valmistajalta – tässä kevään kuumia uutuuksia!

 

 

Terrazzo eli hiottu mosaiikkibetoni on monelle aiemmin tuttu enintään kerrostalon porrasmateriaalina, mutta nyt se on nostettu esille monen eri valmistajan toimesta ja uskon, että se tuleekin haastamaan suosiossaan marmorit ja muut kivet. Terrazzon juju piilee sen leikkisässä ja elävässä kuviossa, kun betonin joukossa olevien luonnonkivien muodot ja värit piirtyvät kauniisti esiin pinnan hionnan jälkeen. Hayn kevään uutuudesta, Terrazzo-pöydästä, mosaiikkibetonia löytyy sen jalustasta. Painava terrazzojalka pitää pöydän tukevasti pystyssä kovallakin tuulella ja se sopiikin hyvin niin parvekkeelle, terassille kuin puutarhaankin.

 

Ikean kaappien tuunaajana tunnettu Superfront on lanseerannut valikoimiinsa uuden värin: Silent greigen. Yritys kuvaa tätä harmaanruskeaa sävyä väriksi, joka ei pyydä huomiota, vaan pikemminkin sekoittuu moniin ympäristöihin. Se näyttääkin hyvältä niin tummaa kuin vaaleaakin taustaa vasten, mutta erityisen hyvältä omasta mielestäni se näyttää yhdistettynä ripaukseen mustaa.

 

 

Wästbergin Alma w171 -valaisimen herkän ohut ja veistoksellinen siluetti saa sydämeni pamppailemaan kiivaasti. Almassa valonlähdettä ympäröivät tasaisesti mattapintaiset aallot, jotka hajottavat valon pehmeästi. W171 Alma voidaan asentaa joko suoraan kattoon tai seinään plafondimaisesti tai ripustaa vapaasti roikkumaan.

 

 

Tanskalainen &Tradition on designyritys, jonka muotoiluideologian tavoitteena on yhdistää pohjoismaista perintöä innovatiiviseen, nykyaikaiseen muotoiluun. Yritys pyrkii kunnioittamaan perinnettä ja samalla luomaan sen lähtökohdista uudenlaista, modernia muotoilua ja estetiikkaa, joka puhuttelee nykykuluttajaa. Tuotteet ovat laadukkaita ja niiden valmistuksessa on myös huomioitu eettinen valmistus.

Lato pikkupöydän ulkomuoto muistuttaa veistosta – sen jalkaosan ovaalinmuotoinen marmori tasapainottaa hienosti kannen kepeyttä. Ideansa pöytä on saanut ylösalaisin käännetystä tikkukaramellista ja syötävän suloinen se mielestäni onkin.

Tammiset Flyn nojatuolit ja sohvat toistavat pehmeässä sulavuudessaan tyypillisiä tanskalaisia muotoja, mutta ovat kuitenkin onnistuneet saavuttamaan ilmeessään jotain uudenlaista, ja ne sopivatkin hienosti niin moderniin kuin klassiseenkin sisustukseen. Väreinä on tumma savutammi sekä vaalea valkoöljytty tammi, verhoiluna puuvilla-pellavaa. R-A-K-A-S-T-A-N!

 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki