Kesäkukkia ja maljakoita

Tänä vuonna kesäkukat poimittiin mukaan kukkakaupasta kotia kaunistamaan cityjuhannuksen kunniaksi. Mukaan tarttui myös yksi uusi maljakko.

Sadepäivänä kukkakaupasta tarttui mukaan enemmän kukkia (ja yksi maljakkokin) kuin olin suunnitellut, mutta ei se mitään. Kauniit kukat muuttavat kodin ilmeen nopeasti ja ilahduttavat monen päivän ajan.

 

Keittiöön päätyi nippu vihreitä heiniä, joiden nimeä en enää muista. Niistä tulee mukavasti mieleen kesäniityt ja lapsena mummolan suuresta puutarhasta poimitut kimput. Arabian vanhasta valkoisesta perintömaljakosta pyyhittiin pölyt ja keittiön kaunistus oli valmiina.

 

Näin talvella erään töölöläisen vanhoja astioita myyvän liikkeen ikkunasta vihreän viinikarahvin, mutta liike oli silloin valitettavasti kiinni. Kesti useampi kuukausi ennen kuin pääsin käymään liikkeessä ja onneksi karahvi oli edelleen myynnissä. Se vaihtoi nopeasti omistajaa ja on toiminut meillä tähän asti maljakkona. Yksi lempikukistani on hortensia ja yksikin oksa riittää vallan hyvin.

 

Hennon vaaleanpinkit angervon oksat eivät olleet ostoslistallani Kampin Kukkaan (Lapinlahdenkatu 31) mennessä kuten ei myöskään uuden maljakon ostaminen mutta houkutus oli liian suuri ja kotiin ne molemmat lopulta päätyivät. Vanhanaikaista apteekin lääkeopiumipulloa jäljittelevää maljakkoa kiertävät ohuet rautalangat ja se sopii mainiosti makuuhuoneeseen lipaston päälle.

 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Heidi Puolitaival

Heidi Puolitaival

Mielessä persoonalliset kodit kotoa ja kauempaa. Etsin inspiraatiota oivaltavista ratkaisuista ja kauniista yksityiskohdista. Välillä väreillä ja välillä ilman. Tutustu myös Heidin LIKIdesign -blogiin!

Näytä kaikki