Kesäkotihaaveita

Pakkaspäivien ja auringonpaisteen myötä alkavat ajatukset kääntymään jo kohti kesää ja kesäkodin etsintää.

Minä en ole talvi-ihmisiä. Innolla odotan lumen sulamista, aurinkoa, lämpöä ja päivää, jolloin ballerinat ja tennarit saa taas kaivaa vaatekaapin perukoilta esille. Tosin siihen saattaa vielä mennä jonkin aikaa… Nyt pakkasen ja lumen keskellä huomaan taas aloittavani joka keväisen (no, mutta aivan kohtahan on jo kevät) haaveiluni pienestä kesäpaikasta.

Kahlaan tuntitolkulla netissä selailemassa myynti-ilmoituksia ja useampi kohde on jo mielessäni remontoitu ja sisustettu valmiiksi. Tänä viikonloppuna löysin vihreän puutalon, jossa näen perheeni viettämässä kiireettömiä lomapäiviä. Kotimme on vanhassa kerrostalossa ja sisustus on värikästä sekoitellen antiikkia, vintagea ja nykydesignia joten kesäkotimme saisi olla tyyliltään selkeämpi ja valkoisempi. Huonekaluja ei olisi paljon, mutta ne jotka sinne hankitaan kestäisivät hyvin aikaa sekä käytössä että muotoilultaan.

Kuva: Oikotie Asunnot

 

Olohuoneessa olisi matala Lundian hylly, jossa säilytetään kirjoja sekä lautapelejä. Ilman keinutuolia emme voisi olla ja Eamesin RAR ei veisi liikaa tilaa. Sohvapöydäksi valitsisin Kodin1:n Aspen -pöydän, jonka ympärillä mahtuisi koko perhe pelaamaan Afrikan tähteä tai Monopolia. Siinä on mukavaa rosoista fiilistä ja sen vieressä Zoco Homen marokkolainen kelim-pouf houkuttelisi istahtamaan. Isoon vihreään H&M:n maljakkoon keräisin luonnonkukkia ja oksia. Seinälle voisin kehystää muutaman retroaiheisen julisteen.

Kuvat: valmistajat

 

Keittiön ja ruokailutilan värimaailma olisi raikas ja isotädiltä peritty 60-luvun ruokailuryhmä saisi seurakseen Artekin hunajanvärisiä jakkaroita, jotka tarvittaessa voisi pinota seinän viereen. Niitä voisi käyttää myös pieninä sivupöytinä ja yöpöytinä. Marimekon Oiva-lautaset kuten myös Sagaformin yrttiruukut sopisivat tänne kuin nenä päähän. Seinälle ripustaisin Paper Collectiven Beetle-juliste. Se hymyilyttäisi keittiössä aamupalaa laittaessa vaikka ulkona sataisikin vettä.

Kuvat: valmistajat

 

Makuuhuone olisi värimaailtaan muita huoneita hieman hillitympi. Hayn Loop-naulakossa roikkuisi osa vaatteista. Ikean musta Hektar -jalkavalaisin toimisi parina Marimekon satumaiselle Kaunis kauris -verholle. Ehkäpä myös kesäkodin pihalla voisi joskus nähdä vilauksen peurasta. Kesäiseen makuuhuoneeseen kuuluu ehdottomasti valkoiset pellavalakanat ja kevyt vaalea torkkupeitto. Pyykkikorina toimisi Verso Designin tuohikori.

Kuvat: valmistajat

 

Muutama huone jäi vielä sisustamatta, mutta ehkä niidenkin suunnitelmat etenevät tässä haaveillessa.

Vihreä kesäkoti on myynnissä täällä. Talon edessä olevien puiden eteen saisi varmaankin viritettyä riippumaton kesädekkareiden lukemista varten.

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Heidi Puolitaival

Heidi Puolitaival

Mielessä persoonalliset kodit kotoa ja kauempaa. Etsin inspiraatiota oivaltavista ratkaisuista ja kauniista yksityiskohdista. Välillä väreillä ja välillä ilman. Tutustu myös Heidin LIKIdesign -blogiin!

Näytä kaikki