Keräilijän kaunis autotalli

Autotalli ei sanana synnytä heti ensimmäisenä mielikuvia visuaalisesti kauniista ja kiehtovasta tilasta. Mutta joskus on hyvä yllättyä, autotallikin voi olla upea paikka – myös naisen näkökulmasta.

Vietin äskettäin viikonlopun Saksassa ja pääsin vierailemaan vanhoja autoja keräilevän ja niitä kunnostavan herrasmiehen kotona. Yli sata vuotiaan talon siipirakennuksessa sijaitsee autotalli, joka sai minut ihastumaan.

 

Korkea tila on sopivan hämyinen työvalojen ollessa pois päältä ja suurista ruutuikkunoista siivilöityy pehmeää valoa. Suuri tila on täynnä erilaisia työkaluja, laatikoita, kanistereita ja varaosia kuten asiaan kuuluukin tilan käyttötarkoituksen huomioonottaen. Autotallissa on kuitenkin paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia ja siitä onkin vuosien saatossa rakentunut hurmaava paikka työskennellä vanhojen autokaunotarten parissa.

 

Lattia on pinnoitettu suurilla ja käytännöllisillä laatoilla, joita puolestaan peittävät useat vanhat itämaiset matot. Taisin ihastua ensimmäisenä näihin mattoihin, mikä ihana idea. Miten tylsältä tämä paikka näyttäisikään ilman näitä mattoja.

 

Talon omistaja on myös keräillyt paljon taidetta. Osa öljyvärimaalauksista on päätynyt autotalliin koristamaan vanhoja tiiliseiniä. Katon rajasta löytyy myös kokoelma pieniä leluautoja.

 

Viipyilevä tunnelma korostuu entisestään vanhan jazzin soidessa radiossa. Auki olevasta ovesta kuuluu välillä lintujen laulua ja tuntuu kuin aika olisi pysähtynyt hetkeksi.

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Heidi Puolitaival

Heidi Puolitaival

Mielessä persoonalliset kodit kotoa ja kauempaa. Etsin inspiraatiota oivaltavista ratkaisuista ja kauniista yksityiskohdista. Välillä väreillä ja välillä ilman. Tutustu myös Heidin LIKIdesign -blogiin!

Näytä kaikki