Kelluva talo Venäjältä

Moskovassa toimiva arkkitehtitoimisto BioArchitects valmistaa DublDom-nimellä erilaisia valmistaloja. Tuhansien järvien maahan Suomeen niistä voisi parhaiten soveltua DublDomin uiva talo, joka pystytetään ponttoonien päälle päivässä. Valmistajan mukaan talon voi purkaa osiin ja irrottaa ponttooneista helposti, joten sitä on mahdollista siirtää paikasta toiseen.

Talon rakenne koostuu kolmesta moduulista – kahdesta eristetystä talomodulista sekä verantamodulista.

 

Talolaivan ulkomitat terassin kanssa ovat noin 42,2 neliötä. Venäjällä talon voi rekisteröidä laivana, joten siinä voi asua minkä tahansa sataman tai laiturin vieressä.

 


Noin 26-neliöinen sisätila muodostuu avokeittiöstä, oleskelutilasta, makuu- ja kylpyhuoneesta.

 

Sisäviimeistely on kokonaan puuta muistuttaen perinteistä suomalaista mökkiä.

 


Kaikki sisäviimeistely, kalustus, vesijohdot ja sähköasennukset tehdään valmiiksi jo tehtaalla.

 


Paikan päällä talomodulit liitetään ponttooneihin.

 

Valmismoduulien käyttäminen talon pystyttämisessä mahdollistaa kustannussäästön, mikä näkyy talon hinnassa. Talon sähköjärjestelmä on suunniteltu yhdistettäväksi kunnan sähköverkkoon, mutta se voidaan tarvittaessa yhdistää myös generaattoriin.

 

Ponttoneiden arvioitu kantokyky on 20 tonnia. Ponttoonit painavat noin 4 tonnia ja talomodulit 5 tonnia.

 


Talon hinta koostuu itse talosta (22300 € ) + verannasta (3700 €) + ponttooneista (noin 5000€). Hintaan lisätään vielä kuljetus- ja asennuskulut. DublDomin edustajan mukaan he pystyvät toimittamaan taloja myös Suomeen, mahdollisesti Tšekissä olevan tehtaan kautta. Taloon liittyvät kyselyt voi lähettää sähköpostiin egor@dubldom.com.