Kekseliäillä yksityiskohdilla personoitu koti

Pienet kekseliäät yksityiskohdat kruunaavat tämän kauniin, vaalean rivitalokodin. Heti sisääntulossa on kiinnitetty huomioita ensivaikutelmaan ja vaikka eteinen on melko kapea, on sen seinässä uskallettu käyttää tummaa, itämaisvaikutteista ruokotapettia tunnelmaa luomaan.

Tapettiseinään on kiinnitetty muutamia Dots-koukkuja huiveille ja laukuille ja pikkutavaran säilytys luonnistuu hyvin Kartellin Componibili-säilyttimessä, joka toimii kapeassa tilassa hyvin pyöreän ja siron muotokielensä takia. Vieraiden takeille katosta roikkuu, lattiatilaa säästäen, musta Oka-naulakko.  Kevyt ja eleetön ratkaisu pieneen tilaan.

 

Asunnon lattiamateriaalina on pääosin säilytetty kaunis mosaiikkiparketti, mutta keittiössä osa parketista on korvattu kivellä, jolloin tila rytmittyy seinättömästi eri toiminta-alueisiin. Tammitasoinen saareke tuo keittiöön paitsi lisäsäilytystilaa, toimii se myös loistavana aamukahvi- tai välipalapöytänä silloin, kun tarvetta isomman pöydän kattamiselle ei ole.

 

Varsinaisen ruokailutilan pöytäryhmänä toimivat lampaantaljoilla vuoratut, mustat, kevyet taittotuolit, sekä vanha Boknäsin valkoinen pöytä. Ylimääräiset taittotuolit on kevyet nostaa pois tieltä, pyörille tarkoitettuun seinäkoukkuun, silloin kun kaikkia tuoleja ei pöydän ympärillä tarvita. Ikkunan alla lisäistumatilaa tuo Elloksesta hankittu, musta penkki. Pöydän päällä valoa tuovat Iina Vuorivirran persoonalliset ja aina uniikinmuotoiset Mass produced individualism- valaisimet.

 

Olohuone, ruokailu sekä keittiö ovat kaikki yhtenäistä tilaa ja niinpä sama vaalea, konjakinruskealla sekä mustalla ja harmaalla terästetty, värimaailma toistuukin myös olohuoneen puolella. Tv-taso on itse koottu tammisista massiivipuutasoista sekä lekasoraharkoista. Samoja edullisia lekasoraharkkoja on käytetty myös valkoisen sohvan vieressä olevan pikkupöydän rakennustarpeina. Rouheutta pehmentää lattialla iso villamatto sekä sohvalla ruskeat samettityynyt.

 

-tuija-

 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki